«Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Πεντέλη και το επικοινωνιακό σόου γύρω από την ‘’αναδάσωση’’ και το ‘’νέο γήπεδο’’ δεν μπορούν να κρύψουν ότι ο λαός της Πεντέλης παραμένει εκτεθειμένος χωρίς ουσιαστικά έργα πρόληψης, προστασίας και υποδομών» σχολίασε σε ανακοίνωση της για την περιοδεία του Κ. Μητσοτάκη στην Πεντέλη η Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης αναφέρει:
«Η δήμαρχος Πεντέλης, έσπευσε να ευχαριστήσει ‘’μέσα από την καρδιά της’’ τον πρωθυπουργό και τον μεγαλοεργολάβο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για το ‘’καταπληκτικό γήπεδο’’, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η δημοτική Αρχή λειτουργεί ως μακρύ χέρι της κυβερνητικής πολιτικής και των επιχειρηματικών συμφερόντων.
Την ώρα που οι δημόσιες υποδομές ρημάζουν, οι παιδικοί σταθμοί ασφυκτιούν, τα σχολεία έχουν ελλείψεις και οι κάτοικοι πληρώνουν πανάκριβα για βασικές ανάγκες, η δήμαρχος πανηγυρίζει για ένα έργο ‘’χορηγία’’ από τον όμιλο που έχει γεμίσει τη χώρα εργολαβίες, παραχωρήσεις και διόδια.
Η Λαϊκή Συσπείρωση τονίζει:
Τα δημόσια έργα δεν είναι ούτε χάρη ούτε φιλανθρωπία των επιχειρηματικών ομίλων. Είναι υποχρέωση του κράτους και των δήμων να τα υλοποιούν με δημόσιους πόρους, χωρίς εργολάβους και “χορηγίες” που ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες της ιδιωτικοποίησης.
Η προστασία του περιβάλλοντος και των δασών δεν γίνεται με φυτευτές φιέστες και φωτογραφίες, αλλά με ουσιαστικά έργα πρόληψης, δασοπροστασίας και αντιπυρικών υποδομών.
Ο λαός της Πεντέλης δεν έχει τίποτα να περιμένει από τις “ευχαριστίες” και τις “συνεργασίες” της δημοτικής Αρχής με τα κοράκια των μεγαλο-εργολάβων.
Τώρα πρέπει να κατευθυνθεί στους αγώνες του, στην οργάνωση, και στη διεκδίκηση αιτημάτων που θα υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες – όχι τα συμφέροντα κυβερνήσεων και μονοπωλίων.
Η Πεντέλη δεν έχει ανάγκη από ‘’ευεργέτες’’, έχει ανάγκη από διεκδίκηση και σύγκρουση με το σύστημα που γεννά καταστροφή και εκμετάλλευση».