Μια σειρά από προτάσεις προκειμένου να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν πληρέστερη φύλαξη των σχολικών κτηρίων, με αφορμή τους πρόσφατους βανδαλισμούς στο Γυμνάσιο Νέας Πεντέλης , κατέθεσε το μέλος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Πεντέλης και δημοτική σύμβουλος του συνδυασμού «Μπροστά Μαζί» Έλενα Γκρέτσα.
Αναλυτικά, τα όσα αναφέρει η κ. Γκρέτσα: «Παρόλο ότι, από την 1η Μαίου 2021 υπάρχει εταιρεία φύλαξης στην πόλη μας με κόστος 800.000 Ευρώ επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό του Δήμου μας, φαίνεται ότι οι περιπολίες των οχημάτων αυτών δεν επαρκούν ώστε να προστατεύονται τα Δημόσια κτήρια.
Με αφορμή τους πρόσφατους βανδαλισμούς στο Γυμνάσιο Νέας Πεντέλης αλλά και τις επαναλαμβανόμενες στο παρελθόν καταστροφές σε Σχολικά κτήρια του Δήμου μας, είναι αδίρρητη ανάγκη πλέον, να προβεί η διοίκηση του Δήμου Πεντέλης στην αντιμετώπιση αυτών των παραβατικών και καταδικαστέων ενεργειών εις βάρος των Δημοσίων Σχολικών Κτηρίων και την προστασία αυτών.
Δημιουργούνται βέβαια εύλογα ερωτήματα, πως είναι δυνατόν να μην αποτρέπονται οι στόχοι των βανδάλων, αφού στην Νέα Πεντέλη υπάρχουν μόνον πέντε Δημόσια κτήρια προς φύλαξη και παράλληλα δραστηριοποιούνται τρία περιπολικά τις βραδινές ώρες στη Δ.Κ Ν.Πεντέλης μαζί με αυτά της Δ.Κ.Πεντέλης.
Στην κατεύθυνση διασφάλισης τουλάχιστον των σχολικών κτηρίων ίσως πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα, όπως:
α) Να τοποθετηθεί πολύ δυνατός και επαρκής φωτισμός περιμετρικά των σχολείων ώστε να αποτρέπεται η είσοδος από εξωσχολικά άτομα. Έχει αποδειχτεί ότι σχολεία με επαρκή και δυνατό φωτισμό δεν βανδαλίζονται.
β)Να επανέλθει η θέση του επιστάτη με ανάλογα αιτήματα του Δήμου Πεντέλης προς το Υπουργείο Εργασίας και ίσως
γ) Να τοποθετηθούν κάμερες περιμετρικά των σχολείων οι οποίες θα ενεργοποιούνται αποκλειστικά και μόνον κατα τις βραδυνές ώρες. Είναι γνωστό και θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα της παρούσας αλλά και της εκάστοτε δημοτικής Αρχής η υιοθέτηση ενδεδειγμένων πρακτικών προστασίας, εφόσον είναι υπεύθυνη για την διατήρηση και φύλαξη των δημόσιων υποδομών Παιδείας του Δήμου μας».