Tον Μολδαβό πρωθυπουργό Lurie Leanca υποδέχθηκε και ξενάγησε στην Πεντέλη ο δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης, στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρώτου στην Ελλάδα, ως επικεφαλής επίσημης αντιπροσωπείας, η οποία ταξίδεψε για πρώτη φορά χωρίς βίζα στη ζώνη Σένγκεν.
Ο Μολδαβός πρωθυπουργός, μετά την Ακρόπολη επέλεξε να επισκεφτεί τον Δήμο Πεντέλης την Παρασκευή 28 Απριλίου.
Ο κ. Στεργίου, συνοδευόμενος από την αντιδήμαρχο Άντα Μπούσουλα υποδέχθηκαν τον κ. Leanca και τον ξενάγησαν στην Ιερά Μονή Πεντέλης και στο Κρυφό Σχολειό.
Ο δήμαρχος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα αισθήματα φιλίας και εκτίμησης που τρέφει για την Μολδαβία και τον λαό της, λόγω της επαγγελματικής διαδρομής του όντας στρατιωτικός ακόλουθος της Ελλάδας στα Βαλκάνια. Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι, «η Πεντέλη αποτελεί κοιτίδα πολιτισμού αφού από τα σπλάχνα του Πεντελικού βουνού εξόρυξαν τα μάρμαρα του Παρθενώνα, σύμβολο της δημοκρατίας και του πολιτισμού».
Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη ανάδειξης του τριγώνου Πεντέλη – Παρθενώνας – Λονδίνο, θέση την οποία έχει εισηγηθεί και στον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κατά την συνάντηση τους τον Ιανουάριο σε συνέδριο της Περιφέρειας στο ξενοδοχείο «Ακρόπολις».