Με συμμετοχή κόσμου κάθε ηλικίας έγινε την Παρασκευή 24 Απρίλη στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων η ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση της Κ.Ο. Μελισσίων-Πεντέλης του ΚΚΕ, με ομιλητή τον Γιάννη Πατσή, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αττικής του ΚΚΕ.
Στην τοποθέτηση του, ο κ. Πατσής αναφέρθηκε στις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, στη διαπάλη ΗΠΑ-Γερμανίας για την πρωτοκαθεδρία στην Ευρώπη και για το μείγμα διαχείρισης της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Όπως ανέφερε στη διαπάλη αυτή θέση παίρνει και η ελληνική κυβέρνηση. Η όποια διαπραγμάτευση όμως δε μπορεί να έχει αντιλαϊκό αποτέλεσμα. Αναφέρθηκε επίσης στην «πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που, όπως είπε, «δημιουργεί νέους κινδύνους εμπλοκής της χώρας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις όπως πχ με το πρόσχημα της αντιμετώπισης των τζιχαντιστών».
Κάλεσε τους εργαζόμενους, τους νέους να συμπορευτούν με τους κομμουνιστές στο εργατικό-λαϊκό κίνημα, να σκεφτούν πώς ότι κατακτήθηκε στο παρελθόν έγινε με αγώνα και συμμετοχή του ίδιου του λαού. Κάλεσε αριστερούς, ριζοσπάστες, όσους στήριξαν το ΣΥΡΙΖΑ «να δουν ότι η ελπίδα που πλάσαρε ήταν ψευδεπίγραφη, να δουν πως περήφανα και με το κεφάλι ψηλά η χώρα παραμένει μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, οι μεγάλες επιχειρήσεις παραμένουν στα χέρια των καπιταλιστών, τα λεφτά του λαού δεσμεύονται για να αποπληρώνονται οι δόσεις στους δανειστές. Λύση κατέληξε δε μπορεί παρά να είναι η αποδέσμευση από την Ε.Ε., η μονομερής διαγραφή του χρέους, με λαϊκή εξουσία».
Μετά την ομιλία, ακολούθησε συζήτηση για την Ε.Ε., το ενδεχόμενο πολέμου, την ανεργία, την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ».