Αισθανόμαστε ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και ο Δήμος Μελισσίων αποκτά ένα από τα βασικότερα έργα υποδομής, που θα λειτουργήσει ως ασπίδα προστασίας για την πόλη και τους δημότες.
Φυσικά η αντιπλημμυρική θωράκιση δε σταματά εδώ. Ήδη, προχωρήσαμε στην επιλογή αναδόχου μελετητή για σύνταξη νέας αντιπλημμυρικής μελέτης, ώστε να υπάρξει πιο αναβαθμισμένη θωράκιση και να λυθούν και τα τελευταία προβλήματα που υπάρχουν σε ορισμένους δρόμους».
Παράλληλα, ο κ. Γραφάκος πρότεινε στον κ. Σγουρό να αναλάβει η Νομαρχία Αθηνών τη χρηματοδότηση ενός ακόμη σπουδαίου έργου για τον Δήμο Μελισσίων, αυτό της ανάπλασης του πευκοδάσους.
Από την πλευρά του, ο νομάρχης στη δήλωσή του ανέφερε: «Συνεπείς στην πολιτική μας ως Νομαρχία, να κάνουμε έργα ουσίας για τον πολίτη και όχι βιτρίνας, σε λίγες μέρες παραδίδουμε ένα ακόμη έργο ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους των Μελισσίων. Τα αντιπλημμυρικά έργα, στα οποία επέμενα από την αρχή της θητείας μου και υλοποιήθηκαν στους 47 δήμους της Νομαρχίας Αθηνών, είναι αυτά που ενώ δεν φαίνονται, έχουν αλλάξει τη ζωή στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και φυσικά τη ζωή των πολιτών.
Θυμηθείτε τι γινόταν πριν έξι χρόνια σε κάθε βροχή και σε κάθε δήμο. Δεν λέω ότι λύσαμε όλα τα προβλήματα, όμως όποια μελέτη δήμου έφτασε τεκμηριωμένη στη Νομαρχία, υλοποιήθηκε. Έχουμε δαπανήσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 110 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο της Νομαρχίας για τέτοιου είδους έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, ποσό που ούτε κατά διάνοια έχει δαπανήσει το ΥΠΕΧΩΔΕ το ίδιο διάστημα για τέτοιου είδους έργα σε όλη την Ελλάδα».
Τάνια Κατσάνη