Η οικονομική κρίση και το μνημόνιο τα τελευταία χρόνια πλήττουν την ελληνική οικογένεια και κάθε χρόνο τέτοια εποχή στα οικονομικά βάρη και στις υποχρεώσεις της τελευταίας έρχονται να προστεθούν τα έξοδα της φοντιστηριακής εκπαίδευσης των παιδιών.
Φέτος εκτιμάται ότι οι αλλαγές που επιφέρει το «Νέο Λύκειο», αλλά και οι αλλαγές στην Α’ Τάξη του Ενιαίου Λυκείου, θα οδηγήσουν ακόμη μεγαλύτερο αριθμό μαθητών στη συμπληρωματική εκπαίδευση, επιβαρύνοντας περισσότερο τον οικογενειακό προϋπολογισμό.
Ο Δήμος Πεντέλης, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης προς τους δημότες του, οργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα της δωρεάν ενισχυτικής διδασκαλίας και στις τρεις Δημοτικές Κοινότητές του.
«Από πέρυσι, εθελοντές δάσκαλοι και καθηγητές παρέχουν εντελώς δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές Πέμπτης και Έκτης Τάξης Δημοτικού και όλων των Τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου», μας πληροφορεί ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Πρόνοιας & Αλληλεγγύης Παναγιώτης Μούστρης. Οι εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο έφτασαν πέρυσι τις 130 και σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, γονείς και μαθητές έμειναν πολύ ικανοποιημένοι, ενώ σημειώθηκαν και αρκετές επιτυχίες από παιδιά της Γ’ Λυκείου στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Σημαντικός αριθμός εγγραφών
Το 1ο Γυμνάσιο Μελισσίων και οι εγκαταστάσεις του παλιού δημαρχείου Πεντέλης είναι τα δύο κέντρα διδασκαλίας, όπου από Δευτέρα έως και Σάββατο τα παιδιά παρακολουθούν τα προσφερόμενα μαθήματα. Οι εθελοντές εκπαιδευτικοί φέτος είναι 25 και τα παιδιά που έχουν εγγραφθεί και έχουν ήδη ξεκινήσει μαθήματα 53.
Πιο συγκεκριμένα, τα μαθήματα για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου ξεκίνησαν από την 1η Οκτωβρίου, ενώ για τους μαθητές Δημοτικού στις 16 Οκτωβρίου.
«Στόχος μας είναι ο αριθμός των μαθητών να φτάσει τους 120», αναφέρει ο κ. Π. Μούστρης και συμπληρώνει: «Το 2ο Γυμνάσιο Μελισσίων είναι πιθανό να εφαρμόσει πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας, το οποίο αναμένουν πολλά παιδιά, αλλά είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν επιπλέον εγγραφές και στο Κοινωνικό Φροντιστήριο». Επίσης, επισημαίνει ότι «όσοι μαθητές δεν έχουν προλάβει να ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μέχρι σήμερα, έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν και κατά τη διάρκεια της εξέλιξής του».
Τέλος, ο αντιδήμαρχος υπογραμμίζει ότι ο Δήμος Πεντέλης υπήρξε πρωτοπόρος στην εφαρμογή του θεσμού του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, ενώ δηλώνει ευτυχής που όμοροι Δήμοι μιμήθηκαν την Πεντέλη στη συγκεκριμένη δράση, καθώς, όπως χαρακτηριστικά τονίζει, «είναι υποχρέωσή μας να στηρίζουμε με κάθε τρόπο τους δημότες μας και ιδίως αυτές τις δύσκολες ώρες, που πλήττονται από την οικονομική κρίση».
Ελένη Βερυβάκη