Για «επιθυμία του δημάρχου να μεταπηδήσει στην κεντρική πολιτική σκηνή» κάνει λόγο σε ανακοίνωση που εξέδωσε η «Δράση για μια άλλη πόλη», καθώς πρόσφατα ήρθαν στη δημοσιότητα δημοσιεύματα που θέλουν τον Ξένο Μανιατογιάννη να μετακινείται ως υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Αφορμή για την ανακοίνωση της παράταξης στάθηκε ο πρόσφατος διορισμός της δημοτικής συμβούλου Μαρίας Ντούμα ως αντιδημάρχου διαχείρισης και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δήμου και ειδικών αρχιτεκτονικών εφαρμογών.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της «Δράσης» αναφέρει τα εξής;
«Με γνωστοποιημένη την επιθυμία του να μεταπηδήσει στην κεντρική πολιτική σκηνή και ενώ το όνομα του κυκλοφορεί σε επίσημες και ανεπίσημες λίστες του προσφάτως αναβαπτισθέντος ΚΙΝΑΛ για τις βουλευτικές εκλογές, ο δήμαρχος Βριλησσίων κ. Μανιατογιάννης προσπαθεί με κινήσεις τακτικής να προετοιμαστεί για παν ενδεχόμενο και να καλύψει τα νώτα του σε περίπτωση που ‘’υποχρεωθεί’’ να μείνει στην πόλη για να διεκδικήσει για τρίτη φορά την ψήφο των δημοτών.
Μεταξύ άλλων, με απόφασή του, όρισε την αρχιτέκτονα δημοτική σύμβουλο της πλειοψηφίας Μαρία Ντούμα, αντιδήμαρχο διαχείρισης και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας και ειδικών αρχιτεκτονικών εφαρμογών, με πρόσθετη αρμοδιότητα τις ‘’Ειδικές Αρχιτεκτονικές Εφαρμογές Τεχνικών Έργων’’.
Να σημειωθεί ότι η νέα αντιδήμαρχος είχε εκπονήσει κατά την προηγούμενη δημαρχιακή περίοδο, μελέτη ανάπλασης του πάρκου ‘’Μίκης Θεοδωράκης’’ (ΤΥΠΕΤ) η οποία αγνοήθηκε από τον κ. Μανιατογιάννη. Τώρα όμως πλησιάζουν εκλογές…
Η Μαρία Ντούμα είναι στέλεχος της ‘’Ανοιχτής Πόλης Αλληλεγγύης και Πολιτισμού’’, της παράταξης που εμφανίστηκε στις δημοτικές εκλογές του 2014 με επικεφαλής την Ελένη Σακισλή, για να συνεργαστεί στη συνέχεια, το 2018, με τον ‘’Δήμο Δημιουργίας’’ και το ψηφοδέλτιο του κ. Μανιατογιάννη.
Έτσι, μετά την Χριστίνα Μαλακού, η οποία επίσης ‘’προέρχεται’’ από την ‘’Ανοιχτή Πόλη’’ και είναι πλέον αντιδήμαρχος Ανθρώπινου Δυναμικού, η κα Ντούμα γίνεται η έβδομη αντιδήμαρχος Βριλησσίων.
Οι άμισθοι αντιδήμαρχοι είναι μια νέα κατηγορία αντιδημάρχων ‘’των οποίων το αξίωμα είναι τιμητικό και άμισθο, και η οποία θεσπίστηκε για λόγους ενδυνάμωσης της εύρυθμης λειτουργίας των δήμων και της αποτελεσματικότερης άσκησης των αρμοδιοτήτων του δημάρχου’’.
Στα Βριλήσσια, από τους δέκα δημοτικούς συμβούλους που διαθέτει η διοικούσα παράταξη, οι επτά έχουν γίνει αντιδήμαρχοι. Σε τέσσερεις εξ αυτών παρέχεται αντιμισθία (Μαυραγάνης, Βαφειάδης, Φυκίρης, Χαντζάρα), στους υπόλοιπους όχι. Επιπλέον, ο κ. Απόστολος Λύτρας είναι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και η κα Ιωάννα Κυρίτση είναι πρόεδρος του Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Βριλησσίων.
Με δεδομένο ότι βρισκόμαστε στο τέλος της δημαρχιακής περιόδου, η κίνηση Μανιατογιάννη μπορεί να ερμηνευτεί ως πρόθεση ανανέωσης της συνεργασίας του συνδυασμού του με την ‘’Ανοιχτή Πόλη’’ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο δήμαρχος σπεύδει να προκαταλάβει εξελίξεις, με το βλέμμα στις επόμενες δημοτικές και βουλευτικές εκλογές, εκεί τελικά όπου δίνουν το βάρος τους και το δυναμικό τους οι συστημικοί παράγοντες. Οι διεργασίες άρχισαν, τα προβλήματα βέβαια είναι ακόμη εδώ…»
Ποιοι είναι οι αντιδήμαρχοι των Βριλησσίων
Αλέξης Μαυραγάνης: Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ψηφιακών Εφαρμογών,
Κωνσταντίνος Βαφειάδης: Αντιδήμαρχος Υποδομών και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων,
Σοφία Χαντζάρα: Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης,
Παναγιώτης Φυκίρης: Αντιδήμαρχος Υλοποίησης Τεχνικών Έργων Ύδρευσης και Ασφάλειας Πόλης,
Παρασκευή Αρσένη – Λάμπρου: Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αγωγής Υγείας και Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης,
Χριστίνα Μαλακού: Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων και Διοικητικών Υπηρεσιών
Μαρία Ντούμα: Αντιδήμαρχος διαχείρισης και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας και ειδικών αρχιτεκτονικών εφαρμογών.