Τη μία μεγάλη διάκριση μετά την άλλη μετρά πλέον ο βριλησσιώτης αθλητής του Παναθηναϊκού, Θάνος Τσιρίκος. Ο 14χρονος αθλητής των καταδύσεων γύρισε από τους Μεσογειακούς Αγώνες του Μπολζάνο της Ιταλίας (22-24/7) με δύο χρυσά μετάλλια στο στήθος του, «φορτώνοντας» ακόμη περισσότερο το ήδη πλούσιο «βιογραφικό» του. Ο νεαρός αθλητής μίλησε στην «Αμαρυσία» για τις διακρίσεις του και τις σκέψεις για το μέλλον του.
Από πότε ασχολείσαι με τις καταδύσεις;
Ασχολούμαι με τις καταδύσεις από έξι χρονών. Πρωτοξεκίνησα το 2008.
Τι σε τράβηξε σε αυτό το άθλημα;
Οι γονείς μου με είχαν και κολυμπούσα στο ΟΑΚΑ στην κλειστή πισίνα. Δίπλα έβλεπα παιδιά που βουτούσαν από τους βατήρες και είχα εντυπωσιαστεί. Τους είπα ότι κι εγώ θέλω να πέφτω από εκεί ψηλά. Έτσι την επόμενη μέρα βρέθηκα για δοκιμαστικό υπό τις οδηγίες τις κυρίας Γωγώς Φυρίγου. Αν και πολύ μικρός, της άρεσα και δέχτηκε να με κρατήσει.
Τι ακριβώς έγινε στην Ιταλία και πόσο δύσκολο ήταν να πετύχεις αυτές τις μεγάλες διακρίσεις;
Στην Ιταλία στους Μεσογειακούς του Μπολζάνο με την Εθνική Ομάδα κατάφερα να κερδίσω 2 χρυσά μετάλλια. Ένα στον σταθερό βατήρα 7.5μέτρα-10μέτρα και ένα στα 3μ.τραμπολίνο. Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος αφού βρήκα μπροστά μου μεγαλύτερα παιδιά καθώς και αθλητές πού είχαν αρκετά καλές επιδόσεις στο Πανευρωπαϊκό. Θέλω να ευχαριστήσω τον Εθνικό μου προπονητή κ. Πέτρο Φυρίγο για την άριστη συνεργασία που έχουμε τα τέσσερα τελευταία χρόνια.
Τι θα συμβούλευες ένα παιδί που θα ήθελε να ασχοληθεί με το σπορ των καταδύσεων;
Υπομονή, σκληρή δουλειά και φυσικά πειθαρχεία. Υπάρχουν αρκετοί καλοί σύλλογοι στο ΟΑΚΑ για να έρθουν από το Σεπτέμβριο, να δοκιμάσουν και να γνωρίσουν το άθλημα των καταδύσεων.
Αν δεν υπήρχαν οι καταδύσεις στη ζωή σου ποιο επάγγελμα θα ήθελες να κάνεις στο μέλλον;
Να σας πω ειλικρινά δεν έχω σκεφτεί τι θα έκανα χωρίς τις καταδύσεις. Κάτι που ίσως θα μου άρεσε να ασχοληθώ και έχει αρχίσει να μου κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι η αθλητική ψυχολογία.
* Τα θερμά του συγχαρητήρια στον Βριλησσιώτη αθλητή των καταδύσεων Θάνο Τσιρίκο για την κατάκτηση των δύο χρυσών μεταλλίων στο Μεσογειακό Κύπελλο, το οποίο διεξήχθη στο Μπολζάνο της Ιταλίας εξέφρασε ο δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης. «Του ευχόμαστε υγεία και πολλά ακόμα μετάλλια. Οι νίκες αυτές κάνουν την πόλη μας υπερήφανη και αποτελούν ελπίδα για το μέλλον», τόνισε ο δήμαρχος Βριλησσίων.