Επιστημονικό Forum με θέμα «Alzheimer: Η επιδημία του 21ου αιώνα», διοργανώνουν ο Δήμος Χαλανδρίου και ο δήμαρχος Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 17.00 στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου (Δαναΐδων και Αντιγόνης 56), με τη συνεργασία της «Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών».
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
17:00 Χαιρετισμός δημάρχου Χαλανδρίου Γρηγόρη Επαμ. Ζαφειρόπουλου.
17:15 Νόσος Alzheimer: Η επιδημία του 21ου αιώνα.
Εισηγήτρια: Δρ. Παρασκευή Σακκάμ νευρολόγος – ψυχίατρος, πρόεδρος της Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών, διευθύντρια Τμήματος Νευροεκφυλιστικών Παθήσεων Εγκεφάλου & Ιατρείου Μνήμης του Νοσοκομείου «ΥΓΕΙΑ».
17:45 Φαρμακευτικές θεραπείες της Άνοιας.
Εισηγητής: Βασίλης Βαγενάς νευρολόγος, Υπεύθυνος Ιατρείου Μνήμης στο Α΄ Νοσοκομείο ΙΚΑ, πρόεδρος της Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αγίας Παρασκευής.
18:15 Η λειτουργία της Μνήμης – Κέντρα Ημέρας για Ανοϊκούς Ασθενείς.
Εισηγήτρια: Αρετή Ευθυμίου, ψυχολόγος, συντονίστρια Κέντρου Ημέρας Εταιρείας Νόσου Alzheimer και
Συναφών Διαταραχών Αθηνών.
18:45 Συζήτηση με το κοινό.
Θα ακολουθήσει δεξίωση.