Σε διανομή τροφίμων και ειδών υγιεινής στους δικαιούχους ΚΕΑ-ΤΕΒΑ προχώρησε ο Δήμος, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων». Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, η παροχή προϊόντων στις 19 Νοεμβρίου, αφορούσε 205 οικογένειες της περιοχής που είναι και δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ενώ η διανομή περιελάμβανε είδη παντοπωλείου, κρέας, τυρί, νωπά λαχανικά, καθώς και είδη καθαριότητας και ατομικής υγιεινής.
Συγκεκριμένα με βάση ενημέρωση της δημοτικής Αρχής:
-Μια μονομελής οικογένεια προμηθευόταν 15,5 κιλά ξηρών προϊόντων (αλάτι, αλεύρι, ελαιόλαδο, ζάχαρη, κριθαράκι, μακαρόνια, ρύζι, φακές, φασόλια, γάλα εβαπορέ, μαρμελάδα και πελτέ), 7 κιλά νωπών προϊόντων (βόεϊο κρέας, χοιρινό κρέας, γραβιέρα Κρήτης, πατάτες, μήλα και επιπλέον των τροφίμων, ένα πακέτο γενικής χρήσης (5,5 κιλών) με οδοντόκρεμα, οδντόβουρτα, σαμπουάν, σκόνη πλυντηρίου και υγρό πιάτων.
-Μια διμελής οικογένεια προμηθευόταν 27 κιλά ξηρών προϊόντων, 16 κιλά νωπών προϊόντων και 5,5 κιλά προϊόντων γενικής χρήσης.
-Οι τριμελείς και άνω οικογένειες προμηθευόντουσαν συνολικά 76 κιλά προϊόντων. 41 κιλά ξηρών, 24 κιλά νωπών και 11 κιλά με προϊόντα γενικής χρήσης.
Η δημοτική Αρχή σημειώνει πως από την περιφέρεια Αττικής, η οποία διεκπεραιώνει το πρόγραμμα, δόθηκε η διαβεβαίωση ότι η διανομή θα γίνεται πλέον σε σταθερή βάση ανά δίμηνο, προς όφελος των πολιτών της περιοχής που είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. «Εν μέσω της πιο δύσκολης υγειονομικής αλλά και οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας», ο Δήμος Αγίας Παρασκευής τονίζει, από την πλευρά του, ότι «προσπαθεί να σταθεί στο πλευρό όλων των δημοτών του. Και ακόμα περισσότερο σε όσους το έχουν πραγματική ανάγκη. Με κάθε τρόπο».
Δείτε επίσης: «Χείρα βοηθείας» για τις ανάγκες του Κοινωνικού Μαγειρείου