Με αφορμή την Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Κηφισιάς διοργανώνει μία εκδήλωση με τίτλο «Ενδοοικογενειακή βία στις τοπικές κοινωνίες στη συγκυρία της πανδημίας του κορωνοϊού». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας zoom και με ταυτόχρονη προβολή στη σελίδα του facebook του Δήμου Κηφισιάς, την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, στις έξι και μισή το απόγευμα.
Υπενθυμίζεται ότι η Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών τιμάται στις 25η Νοεμβρίου.
Οι ομιλήτριες που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση είναι:
• Μαρία Συρεγγέλα, Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, «Πολιτικές της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας».
• Αγγελική Παπάζογλου, Δημοτική Σύμβουλος Κηφισιάς, Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Κηφισιάς (ΔΕΠΙΣ), «Συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας».
• Χρυσούλα Μπακού, Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Κηφισιάς, Αστυνομικός Υποδιευθυντής, «Περιστατικά βίας-Η γυναίκα-αστυνομικός και ο τρόπος προσέγγισης της απέναντι στη γυναίκα «θύμα». Στατιστικά στοιχεία-Συνεργασία με άλλους φορείς».
• Χαρά Βλαστάρη-Δυοβουνιώτου, Ψυχολόγος-Κοινωνιολόγος, «Οι μεταμορφώσεις της (έμφυλης) βίας σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο».
• Λάουρα Αλιπράντη, Δρ Κοινωνιολογίας, Αντιπρόεδρος ΔΕΠΙΣ, «Η συμβολή του EIGE στην καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας».
• Μίκα Ιωαννίδου, Δικηγόρος, Μέλος ΔΕΠΙΣ, Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του ΕΛΓ, «Ο ρόλος των γυναικείων οργανώσεων στην αντιμετώπιση της βίας και της ενδοοικογενειακής βίας».
Διαβάστε: Καθημερινοί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων στον Δήμο