Αυξήθηκε ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 8ο και 5ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής, με το δεύτερο να κλείνει προληπτικά έως και τις 14 Φεβρουαρίου, μαζί με το συστεγαζόμενο 11ο.
Στην περίπτωση του 8ου Δημοτικού Σχολείου, μετά τους δύο εκπαιδευτικούς, θετική στον ιό βρέθηκε μαθήτρια της μονάδας και γονιός μαθητή. Αποτέλεσμα είναι οι τάξεις Β2, Ζ0*Β2, Ζ1*Β2, Ζ2*Β2, Ζ0*Γ2, Ζ1*Γ2, Ζ2*Γ2 και Δ1 να συνεχίζουν με τηλεκπαίδευση μέχρι τις 11 του μήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες της Αμαρυσίας, παρότι έχουν περάσει περισσότερες από τέσσερις μέρες μετά την ανακοίνωση των προβλημάτων, δεν είχαν ολοκληρωθεί τα τεστ COVID στο μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού έως και τη Δευτέρα 01/02.
Ο Σύλλογος Γονέων της μονάδας βρίσκεται , θα συνδιοργανώσει, αύριο Τετάρτη, με την Ένωση Γονέων και το 5ο Δημοτικό, τηλεδιάσκεψη για τον συντονισμό της κατάστασης. Έχει, επίσης, προγραμματίσει άμεση συνάντηση με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Υγείας για την κλιμάκωση των κατάλληλων μέτρων, προκειμένου, όπως αναφέρουν οι γονείς,, το σχολείο να μην μετατραπεί σε εστία μετάδοσης του ιού στην ευρύτερη κοινότητα.
Στο 5ο Δημοτικό, μετά το τμήμα Α2 και το ολοήμερό του, που βρίσκονται σε αναστολή έως και τις 7 Φεβρουαρίου, στη σχετική λίστα προστέθηκαν οι ταξεις ολοήμερο Β και ΣΤ1, που συνεχίζουν με τηλεκπαίδευση έως και τις 10/02, για να ακολουθήσει η ίδια απόφαση για το σύνολο των τμημάτων του «Χέλμειου». Όπως είπε, νωρίτερα, ο διευθυντής του 7ου Δημοτικού Σχολείου Γιάννης Λογοθέτης, τα κρούσματα κορωνοϊού αφορούν έναν μαθητή και τρεις εκπαιδευτικούς, ενώ θετική εντποσίτηκε και η διευθύντρια του 11ου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά, θα γινόταν νέα απολύμανση στο κτίριο σήμερα Τρίτη, ενώ υπήρξε επικοινωνία με τη γενική γραμματεία του υπουργείου Παιδείας για το θέμα.
Δείτε επίσης: Κρούσμα κορωνοϊού στο δημαρχείο της πόλης