Tα ζητήματα που έθεσε, κατά τη συνεδρίαση λογοδοσίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής, στις 16 Σεπτεμβρίου, δημοσιοποίησε η παράταξη «Νίκη Πολιτών».
Η αξιωματική αντιπολίτευση, με επικεφαλής τον Γιάννη Σταθόπουλο, έκανε, μεταξύ άλλων, λόγο για «αόριστες απαντήσεις» της διοίκησης του Δήμου
Ειδικότερα
«Στην υποχρεωτική συνεδρίαση του (δυστυχώς ανά 4μηνο) Δημοτικού Συμβουλίου (με απόντα στο μεγαλύτερο μέρος τον Δήμαρχο κ. Μυλωνάκη) με θέματα που εισάγουν οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης, ρωτήσαμε τα εξής:
Έγιναν πολύ λιγότερα από αυτά που έχουν ανάγκη τα Σχολεία
Η πρώτη ερώτηση αφορούσε τα προβλήματα της Σχολικής Κοινότητας στη βάση απόφασης του Δημ. Συμβουλίου τον Δεκέμβριο 2024 όπως και των ανακοινώσεων της Ένωσης Συλλόγων Γονέων.
Ρωτήσαμε, επιπλέον, γιατί δεν συνεδρίασαν ποτέ οι Σχολικές επιτροπές;
Από τις απαντήσεις προέκυψε ότι ο Δήμος έκανε πολύ λιγότερα των αναγκών των Σχολείων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι αν δεν υπήρχαν το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» και έργο της Περιφέρειας, ο Δήμος μόνον 60.000€ «αφιέρωσε» στα Σχολεία.
Χλωμή η (μη απαραίτητη) μετακόμιση του Δημαρχείου
Η δεύτερη ερώτηση ήταν για την εξαγγελθείσα μετεγκατάσταση του Δημαρχείου και τι προγραμματισμό έχουν επ’ αυτού.
Η απάντηση δεν έβγαλε είδηση. Θα περιμένουν να πάρει άδεια πυρασφάλειας το κτίριο που σκοπεύουν να ενοικιάσουν, όπως και να τακτοποιηθεί η σοβαρή παρανομία που έχει καταλαμβάνοντας πεζοδρόμιο.

Τα μέσα ατομικής προστασίας των εργαζομένων των Παιδικών Σταθμών
Ρωτήσαμε γιατί οι εργαζόμενοι των Παιδ. σταθμών, βρεφονηπιοκόμοι και νηπιαγωγοί δικαιούχοι Μέσων Ατομικής Προστασίας – ΜΑΠ, δεν τα έχουν λάβει για το έτος 2025, ούτε σε χρήμα, ούτε σε είδος, παρότι ο διαγωνισμός ήταν γόνιμος.
Επιπλέον γιατί παρατείνονται οι συμβάσεις για το γάλα των ίδιων εργαζομένων εφόσον ο νόμος ορίζει αποζημίωση σε χρήμα.
Η απάντηση της αρμόδιας Αντιδημάρχου βασίστηκε σε προφορικές επιβεβαιώσεις υπηρεσιακών παραγόντων, χωρίς στοιχεία, ότι τα ΜΑΠ έχουν χορηγηθεί στους εργαζόμενους προσπαθώντας να μεταθέσει την ευθύνη στις υπηρεσίες, χωρίς κατάθεση εγγράφων.
Τα έγγραφα που θα αποδείκνυαν την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι :
Τα υπογεγραμμένα πρωτόκολλα οριστικής παραλαβής από την αρμόδια επιτροπή του Δήμου για τα είδη του διαγωνισμού 2025-2026
Οι ατομικές υπογραφές χρέωσης των εργαζομένων ετών 2025 και 2026 και τα οποία καλοπροαίρετα ζητάμε.
Οι εργαζόμενοι βρεφονηπιοκόμοι και νηπιαγωγοί δεν έχουν παραλάβει ΜΑΠ για τα έτη 2025 -2026 και δεν έχουν υπογράψει τίποτα σχετικό.
Η Δημοτική αρχή καλείται να φέρει άμεσα το θέμα στο επόμενο Δημ. Συμβούλιο για λήψη απόφασης αποτίμησης των ΜΑΠ έτους 2025 σε χρήμα και να χορηγηθεί σε είδος η συνολική ποσότητα για το έτος 2026.
Ζήσε «Μάη μου να φας τριφύλλι» στο θέμα της Παιδικής χαράς οδού Ησιόδου
Τελευταίο μας ερώτημα ήταν, γιατί δεν έχει προχωρήσει, επί 2.5 χρόνια, η δημιουργία Παιδικής χαράς στην οδό Ησιόδου στα Πευκάκια.
Η απάντηση περιλάμβανε διάφορες δικαιολογίες με κύριο την ανάγκη αντιστήριξης που πρέπει να γίνει και παρέπεμψε το θέμα στους χρόνους ανάπλασης της οδού Αγ. Τριάδος!»
Ειδήσεις από την Αγία Παρασκευή στο amarysia.gr
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook







































































































