Στα Πευκάκια συνεχίστηκαν οι συναντήσεις – συνελεύσεις γειτονιών που διοργανώνει η δημοτική κίνηση Νίκη Πολιτών Αγίας Παρασκευής., ενόψει του προϋπολογισμού – τεχνικού προγράμματος του Δήμου για το 2025 Όπως ανέφερε η παράταξη, η εκδήλωση στο καφέ «Urban», στις 11 Νοεμβρίου, υπό την προεδρία του Π. Παναγάκου, κατοίκου της περιοχής & προέδρου της Κινηματογραφικής Λέσχης, άρχισε με σύντομη εισήγηση του αρχηγού της παράταξης Γιάννη Σταθόπουλου.
Ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις για πολλά προβλήματα της συνοικίας, όπως σημείωσε η μείζων αντιπολίτευση του Δήμου:
«Το ΄΄σκάνδαλο΄΄ της ακύρωσης της Παιδικής χαράς της οδού Ησιόδου, η «κακή» ανάπλαση της Πλ. Ηλιάκη, καταπατήσεις οικοπέδων που καταγγέλθηκαν, η κυκλοφοριακή μελέτη Πευκακίων, το μέλλον του Αθλητικού κέντρου, τα κακά πεζοδρόμια, το παρκάκι της οδού Αγίας Τριάδος με τραπεζοκαθίσματα που παραχώρησε ο κ. Μυλωνάκης, το πρόβλημα της οδού Γαρυττού, η επικίνδυνη γέφυρα στην οδό Παναγούλη (οδοί Αταλάντης – Μακρυνείας), η ανάγκη προπονητηρίου, προτάσεις για Συμμετοχικό Προϋπολογισμό, η συχνότητα των λεωφορειακών γραμμών, η καθαριότητα σε πολλά σημεία, η ανάγκη Συνελεύσεων γειτονιών, η κυκλοφοριακή μελέτη του ΣΒΑΚ, ο νέος Οικοδομικός Κανονισμός, η ασφάλεια οικιών (πρόσφατα έγιναν ληστείες), η έλλειψη φωτιστικών σωμάτων, η αδυναμία εισόδου σαρώθρου σε οδούς, η εγκατάλειψη γύρω από την Πλ. Ελύτη – οδό Πλουμπίδη, η ανάγκη έργων ομβρίων, η οδική ασφάλεια, η έλλειψη LED, η έλλειψη ανακύκλωσης, η έλλειψη οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης στην οδό Παναγούλη κ.ά. ήταν τα κύρια θέματα που εθίγησαν με καθοριστική τη συμβολή των Χρ. Λαμπρινάκη και Στεφ. Μπακογιάννη, νυν και πρώην προέδρων του Συλλόγου Κατοίκων Πευκακίων αλλά και άλλων παρόντων».
Ο Γ. Σταθόπουλος απάντησε στο τέλος σε πολλές ερωτήσεις και διευκρίνισε αρκετά θέματα του Δήμου, καλώντας τους πολίτες να συμμετέχουν στα κοινά.
Η επόμενη συνάντηση γειτονιάς θα γίνει στην περιοχή του Άη Γιάννη τη Δευτέρα 25/11, στις 7.30 μ.μ., στο καφέ «Mirador», Αγ. Ιωάννου 71.
Ειδήσεις από την Αγία Παρασκευή στο amarysia.gr
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook