Ο Αθλητικός Όμιλος Αγίας Παρασκευής (ποδόσφαιρο ανδρών και γυναικών), η Αθλητική Ένωση Αγίας Παρασκευής (βόλεϊ), η Καλαθοσφαίριση Αγίας Παρασκευής (μπάσκετ ανδρών), ο Γυμναστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής (μπάσκετ γυναικών) και η Α.Σ. Ολυμπιάδα Αγίας Παρασκευής (ποδόσφαιρο σάλας) εξέδωσαν ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση του δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου να παραχωρήσει αθλητικούς χώρους σε αθλητικούς συλλόγους και σωματεία:
Τις τελευταίες ημέρες η τοπική αθλητική κοινωνία ζει στιγμές παράκρουσης. Το σωματείο ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ έχει επιδοθεί σε μια σειρά ανακοινώσεων με κύρια χαρακτηριστικά την παραπληροφόρηση της τοπικής κοινωνίας, τις έξαλλες ανακοινώσεις του στυλ «Μας κλείνουν το σωματείο», την ανάρτηση πανό μέσα στο γήπεδο Κοντοπεύκου, την επίσκεψη-διαμαρτυρία γονέων στον δήμαρχο, προφορικές απειλές για κατάληψη των γυμναστηρίων και άλλα φαιδρά μεν, επικίνδυνα όμως για την ομαλή λειτουργία της πόλης.
Αφορμή για αυτήν την ανοίκεια ομοβροντία πιέσεων και κραυγών του ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ είναι το ζήτημα των ωρών χρήσης των δημοτικών γυμναστηρίων της πόλης, στα οποία το εν λόγω σωματείο την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο είχε πάρει, εντελώς δυσανάλογα με την πραγματική δυναμικότητά του, την μερίδα του λέοντος, λόγω συγκεκριμένης διαπλοκής, πολύ γνωστής στον αθλητικό κόσμο της πόλης.
Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.
Ο ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ είναι νεοπαγές σωματείο που ιδρύθηκε το 2007, βασικά από δασκάλους γυμναστές τριών δημοτικών σχολείων της Αγίας Παρασκευής (7ο, 9ο και 5ο-11ο) και ένα της Παλλήνης (κ. Αντωνίου). Νόμιμο; Ίσως. Ηθικό; Προφανώς όχι, αφού η άμεση πρόσβασή τους στα παιδιά και στους γονείς των σχολείων αυτών και ο εξ’ αντικειμένου επηρεασμός τους είναι δεδομένος. Την ίδια εποχή (Μάιος 2007) ο κ. Αντωνίου με τον τίτλο του μέλους του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων, στο οποίο χρημάτισε μόνο για μια διετία, αρθρογραφούσε κατά των αθλητικών σωματείων της πόλης (δεν του άρεσε η νοοτροπία του… πρωταθλητισμού, όπως ανέλυε) προλειαίνοντας το έδαφος. Ο αρχικός βέβαια στόχος του κ. Αντωνίου και των περί αυτών, επί δημαρχίας Γιαννακόπουλου, ήταν τα γήπεδα των σχολείων (7ο, Κωφών και Βαρήκοων) και το «Στ. Κώτσης», όταν όμως το 2010 ανέλαβε η προηγούμενη δημοτική αρχή αναβάθμισε τους στόχους του, ζητώντας μερίδιο και από τα κλειστά δημοτικά γυμναστήρια (Νότου, Κοντόπευκο), πράγμα το οποίο και επέτυχε επί θητείας του κ. Σάρκουλα, προέδρου του ΠΑΟΔΑΠ την περίοδο 2012-13, οπότε και του παραχωρήθηκαν 2 ώρες και 30’ στην Νότου για βόλεϊ, 3 ώρες και 30’ στο Κοντόπευκο για μπάσκετ και συνέχισε να καρπούται 7 ώρες στο Στ. Κώτσης για ποδόσφαιρο, σύνολο δηλαδή 13 ώρες στα δημοτικά γυμναστήρια, ενώ παράλληλα διατηρούσε από το 2008, 18 ώρες στο «Κωφών και Βαρήκοων».
Δηλαδή την περίοδο 2012-13 ο ΑΟ ΠΗΓΑΣΟΣ διέθετε συνολικά 31 προπονητικές ώρες την εβδομάδα, ώρες απολύτως ικανοποιητικές για την δύναμή του, αν αναλογιστεί κανείς ότι π.χ. στην ΚΑΠ (ανδρικό μπάσκετ), με πάνω από 400 εγγεγραμμένα παιδιά δεν τις διατέθηκαν παρά 36 μόνον ώρες!
Αλλά το «κόλπο grosso» του κ. Αντωνίου δεν έγινε παρά την επόμενη περίοδο 2013-14 με την «μεταγραφή» που πραγματοποίησε. Ο κ. Παύλου επί χρόνια προπονητής της ΑΕΑΠ (βόλεϊ), δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του τότε δημάρχου κ. Ζορμπά και διορισμένος από τον ίδιο αντιπρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού, αποφάσισε να προσφέρει στο εξής τις καλές προπονητικές του υπηρεσίες στον ΑΟ Πήγασος. Μέχρις εδώ όλα καλά.
Όμως, ως εκ θαύματος, οι ώρες προπόνησης που παραχωρήθηκαν στα δύο κλειστά (Κοντόπευκο, Νότου) στον κ. Αντωνίου για μπάσκετ και βόλεϊ εκτινάχθηκαν από τις 6 (2,50 και 3,50) σε …. 18!
Τυχαίο ; Δεν νομίζουμε. Νόμιμο ; Εξεταστέο.Ηθικό ; Προφανώς όχι, αφού ο αντιπρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου κ. Παύλου και ταυτόχρονα προπονητής του ΑΟ Πήγασος ψήφισε να δοθούν 18 ώρες στον… εαυτό του! Σκάνδαλο; Βεβαίως. Αδικία σε βάρος των άλλων; Ασφαλώς.
Για να μην αναφερθούμε δε στο γεγονός ότι το σωματείο αυτό πήρε σιωπηρά, χωρίς απόφαση του ΠΑΟΔΑΠ, ώρες προπόνησης και στο κλειστό του Γαλλικού Κολλεγίου, οι οποίες είχαν παραχωρηθεί στο Δήμο ως αντισταθμιστικό όφελος για τις ώρες που χρησιμοποιεί το Γαλλικό Κολλέγιο στο “Στ. Κώτσης”. Πόσες ώρες τελικά είχε ο ΑΟ Πήγασος, αν προσθέσουμε και αυτές του Γαλλικού Κολλεγίου; Κανείς δεν ξέρει, αλλά ίσως προσεγγίζουν τις 50!