Ο κ. Καμίνης κι ο κ. Μπουτάρης σκόπιμα καθυστερούν τις εκλογές στις δικές τους ΠΕΔ, με σκοπό να πάει ακόμη πιο πίσω η διαδικασία της ΚΕΔΕ.. Πως αλλιώς να εξηγήσουμε ότι οι εκλογές για την ΠΕΔ Αττικής έχουν οριστεί για τις 8 Οκτωβρίου ενώ η αντίστοιχη διαδικασία για την ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας για τις 10 Οκτωβρίου; Πως κατάφερε η ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου να διεξάγει σήμερα 1η Οκτωβρίου της εκλογές και δεν μπόρεσαν να το κάνουν οι κ.κ. Καμίνης και Μπουτάρης; Η σκοπιμότητα είναι πασιφανής.
Επίσης, οι κ.κ. Καμίνης και Μπουτάρης με τις εσκεμμένες καθυστερήσεις τους θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και τη νομιμότητα της εκλογικής διαδικασίας της ΚΕΔΕ, αν αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί ως τις 15 Οκτωβρίου . Γιατί αν δεν τηρηθούν όσα προβλέπονται από το Π.Δ., θα έχει τη δυνατότητα ο οποιοσδήποτε συμμετάσχει σε αυτήν, να την προσβάλλει νομικά και να ακυρώσει τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.. Και σε αυτή την περίπτωση θα οδηγηθούμε είτε σε ορισμό νέας Διοίκησης από τα δικαστήρια, είτε σε παράταση της θητείας του σημερινού Δ.Σ.. Μήπως αυτό επιθυμούν; Να μην εκφραστεί στην ΚΕΔΕ η βούληση της αιρετών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και κυρίως, των μικρότερων σε πληθυσμό Δήμων της χώρας; Να έχουμε παρά τη βούληση της πλειοψηφίας , «δοτό» Προεδρείο στην ΚΕΔΕ;
Το Κίνημα «Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση»:
1. Απαιτεί να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την έγκαιρη εκλογή των νέων Δ.Σ. των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στην εγκύκλιο (Α.Π. 30755/8-8-2014) του Υπουργείου Εσωτερικών
2. Απαιτεί να οριστεί άμεσα από τον κ. Καμίνη ή τον κ. Μπουτάρη η Γενική Συνέλευση και η εκλογή του νέου Δ.Σ. της ΚΕΔΕ., το αργότερο ως τις 15 Οκτωβρίου 2014, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Π.Δ. 75/2011, ώστε να εκφραστεί με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο και χωρίς να αμφισβητηθεί η νομιμότητα της διαδικασίας, η βούληση των αιρετών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης.
3. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία ώστε να εφαρμοστεί η νομιμότητα. Η επιλεκτική εφαρμογή των Νόμων δεν μπορεί να γίνει ανεκτή γιατί δημιουργεί κακό προηγούμενο και εκθέτει την Αυτοδιοίκηση και την Πολιτεία απέναντι στους πολίτες.