Δίνουμε έμφαση
• Στην κοινωνική μέριμνα και αλληλεγγύη αναπτύσσοντας ισχυρό και αποτελεσματικό δίχτυ κοινωνικής προστασίας για όλες τις ευπαθείς ομάδες
• Στη διαχείριση της καθημερινότητας της πόλης με τέτοιο τρόπο, ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα ζωής των πολιτών
• Στην ανατροπή της καθήλωσης της αγοραστικής κίνησης με συγκεκριμένα μέτρα ώστε ο πολίτης να βρίσκει αυτό που θέλει στη καλύτερη τιμή.
• Στην προστασία του αστικού και περιαστικού περιβάλλοντος με προστασία του Υμηττού και του λόφου Τσακού, αναπόσπαστου στοιχείου του βουνού μας, την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, την αξιοποίηση των εναλλακτικών μορφών ενέργειας αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και διεκδικώντας αειφορικό σχεδιασμό και ανάπτυξη της πόλης μας.
• Στη στήριξη της νεανικής πρωτοβουλίας με συγκεκριμένα δημοτικά προγράμματα και στη καταπολέμηση της ανεργίας στη πόλη μας.
• Στην ανάπτυξη πολιτιστικών και αξιοποίηση αθλητικών δομών και ανάδειξη όλων των πολιτιστικών πρωτοβουλιών.
• Στη διαμόρφωση συνθηκών για καλύτερη δημόσια παιδεία και προοπτικής για το μέλλον των παιδιών μας με διεκδίκηση όλων των ζητημάτων και με συνεργασία με τους συλλογικούς φορείς των εκπαιδευτικών και των γονέων. Για μια κοινωνία ανοικτή στα σχολεία.
• Το όραμά μας είναι να αποτελέσει η Αγία Παρασκευή πρότυπο σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης και όχι η συντήρηση της προσέγγισης ότι είναι απλά ένα προάστιο, ένας Δήμος της Αττικής.
«Άνθρωποι από διαφορετικές πολιτικές προελεύσεις,
μπορούν να συνεργαστούν για το καλό της πόλης»
Ο Δημήτρης Αλεφαντής, πρώην αντιδήμαρχος της σημερινής δημοτικής αρχής, τόνισε στην ομιλία του ότι «θα ήταν άτοπο να μιλάμε στην Ελλάδα του 2014 για κόμματα και παρατάξεις. Αυτή τη στιγμή, αυτό που χρειάζεται η πόλη μας είναι ανθρώπους που θα βγουν μπροστά για να αλλάξουν την εικόνα της Αγίας Παρασκευής. Να κάνουν την αλληλεγγύη πράξη. Να κάνουν την πόλη αντάξια των ανθρώπων της». Ο κ. Αλεφαντής επεσήμανε επίσης ότι θα ήταν άσκοπο, άτοπο, μάταιο και εκ του πονηρού «να παραβλέψουμε τις κομματικές μας αφετηρίες. Δεν επιδιώκουμε να κοροϊδέψουμε κανένα για τις κομματικές ή πολιτικές προελεύσεις και τοποθετήσεις μας. Πιστεύω όμως ακράδαντα, ότι στην τοπική αυτοδιοίκηση, άνθρωποι από διαφορετικές πολιτικές προελεύσεις, μπορούν να συνεργαστούν για το καλό της πόλης. Στην συγκεκριμένη συγκυρία, ο Δήμος μπορεί να παίξει ένα πολύ σημαντικό ρόλο: Να κάνει όλα αυτά που δεν μπορεί να κάνει η κεντρική διοίκηση. Να βρίσκεται πραγματικά κοντά στους πολίτες και να τους βοηθάει, στην καθημερινή τους ζωή, στην εκπαίδευσή τους, στο να βρουν δουλειά, να τους μαθαίνει και να τους προτρέπει στο να είναι αλληλέγγυοι». Απευθυνόμενος στους ακροατές είπε: Και θα με ρωτήσετε εύλογα ίσως. Γιατί θα τα καταφέρετε εσείς που στο κάτω-κάτω της γραφής έχετε δοκιμαστεί από τη μια ή άλλη θέση και όχι οι άλλοι; Και σας απαντώ ευθαρσώς. Γιατί μάθαμε από τα λάθη μας! Γιατί δεν θα χρειαστούμε περίοδο χάριτος. Γιατί η Αγία Παρασκευή δεν χρειάζεται σήμερα μεγάλες ιδέες, αλλά εφαρμόσιμα πλάνα.
«Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ δεν προέκυψε από παρθενογένεση»
Το τελευταίο χρονικό διάστημα έγιναν εξαντλητικές συζητήσεις, υπήρξαν έντονες, αλλά παραγωγικές διαφωνίες γύρω από σειρά ζητημάτων που αφορούν την πόλη, τον πολίτη και το Δήμο», είπε ο κύριος Αλεφαντής. «Στο τέλος προέκυψε όσμωση, όχι όμως ομογενοποίηση. Αυτή είναι και η δύναμή μας. Η δυνατότητά μας να συνθέτουμε διατηρώντας ταυτόχρονα την κεντρική μας στόχευση να φέρουμε την πόλη στον 21ο αιώνα, γιατί ακόμη δυστυχώς δεν είναι. Πρέπει να εκπαιδεύσουμε τους δημότες να απαιτούν από τον Δήμο, πέρα από τον κάδο σκουπιδιών και το πεζοδρόμιο. Θα εισπράξουμε ίσως την χλεύη, γιατί εμείς οι ίδιοι, οι άνθρωποι που ασχολούμαστε με τα κοινά, δεν τους κάναμε ποτέ κοινωνούς ενός οράματος. Δεν τους αφηγηθήκαμε ποτέ ποιο είναι το σχέδιο μας. Πως φανταζόμαστε την πόλη μας. Ότι δεν θέλουμε απλά να διορθώσουμε τα λάθη αλλά να κάνουμε την Αγία Παρασκευή μια πόλη – κέντρο της ευρύτερης περιοχής».