Αίτηση αποφυλάκισης κατάθεσε ο δικηγόρος του γνωστού ενεχυροδανειστή, κατηγορούμενου για το κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού. Ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας, με αίτημά του προς την ανακρίτρια, ζητεί να αφεθεί ελεύθερος ο εντολέας του, ο οποίος προφυλακίστηκε την περασμένη Κυριακή. Στην αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε ο κ. Κούγιας στην ανακρίτρια διαφθοράς, αναφέρεται πως οι δικαστικές Αρχές επικοινώνησαν με τις τελωνειακές Αρχές και διαπιστώθηκε πως δεν υπάρχει λαθρεμπορία, σύμφωνα πάντα με την αίτηση.
Ακολουθεί η αίτηση:
«ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΛΕΞΙΟΥ Χ. ΚΟΥΓΙΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ
ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑΣ ν. 4022/11 ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΑΙΤΗΣΗ
Του Ριχάρδου – Δημητρίου Μυλωνά του Ιωάννη, κατοίκου Αθηνών, οδός Πατησίων, αρ. 32.
Πληροφορήθηκα ότι εχθές τόσο Εσείς όσο και η αρμόδια Εισαγγελέας επικοινωνήσατε με το Υπουργείο Οικονομικών και τις αρμόδιες υπηρεσίες που εφαρμόζουν τον Τελωνειακό Κώδικα και διαπιστώσατε την ανυπαρξία του βασικού εγκλήματος της λαθρεμπορίας, χωρίς το οποίο δεν υπάρχει ούτε το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης ούτε της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κατηγορούμενοι της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης που αντιμετωπίζουν τις ίδιες με εμένα κατηγορίες.
Κατόπιν αυτού και προς αποφυγή της ειλημμένης αποφάσεώς μου να μηνύσω τους αστυνομικούς που επελήφθησαν της υπόθεσης για τη διάπραξη του κακουργήματος της κατάχρησης εξουσίας, διότι κατά την επιεικέστερη εκδοχή παραπλανήθηκαν, Σας καλούμε όπως εφαρμόσετε την διάταξη του άρθρου 286 παρ. 1 Κ.Π.Δ., σύμφωνα με την οποία “Αν στη διάρκεια της ανάκρισης προκύψει ότι δεν υπάρχει πλέον ο λόγος για τον οποίον διατάχθηκε η προσωρινή κράτηση ή επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι, μπορεί ο ανακριτής αυτεπαγγέλτως ή με πρόταση του εισαγγελέα να άρει αυτά τα μέτρα ή να υποβάλει στο συμβούλιο αίτηση για την άρση τους. Εναντίον αυτής της απόφασης ο κατηγορούμενος μπορεί να προσφύγει στο συμβούλιο των εφετών.”
ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΑΙΤΟΥΜΑΙ
Όπως κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 286 παρ. 1 Κ.Π.Δ. αφεθώ ελεύθερος.
Αθήνα, 4/12/2018
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος».
Nα σημειώσουμε ότι ελεύθεροι με περιοριστικους όρους αφεθηκαν την Δευτέρα 03/12 μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια κατά της διαφθοράς οι 23 κατηγορούμενοι που φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα. Από τους συνολικά 63 που συνελήφθηκαν προφυλακιστέοι κριθηκαν οι οκτώ.