Προχωράει η επείγουσα έρευνα για τον χαμό του 19χρονου φοιτητή από το Μαρούσι, επισκέπτη της Χίου, ο οποίος έχασε τη ζωή του από πτώση μπασκέτας , στη Δασκαλόπετρα. Ήδη, έπειτα από εντολή της Εισαγγελίας έκλεισε το μοιραίο γηπεδάκι , ενώ ο υπαίθριος αθλητικός χώρος αποκλείστηκε περιμετρικά, τόσο για λόγους ασφαλείας όσο και για παράγοντες που έχουν να κάνουν με την εξέταση της υπόθεσης.
Με επικεφαλής την εισαγγελέα Πρωτοδικών του νησιού, Σπυριδούλα Σταυράτη, ελέγχονται, εξάλλου τα αρχεία της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου και συγκεκριμένα του πρώην Δήμου Ομηρούπολης, στα όρια του οποίου ανήκε το γήπεδο όπου βρήκε τον θάνατο ο 19χρονος. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, έχουν κατασχεθεί έγγραφα και αναφορές της περιόδου 1998-2002, οπότε φέρεται να έχει κατασκευαστεί το συγκεκριμένο έργο.
Ανάμεσα στα στοιχεία υπάρχει και τεχνική έκθεση που αναφέρεται σε αυτό. Δεδομένης αυτής, έχει συλληφθεί από το βράδυ της Δευτέρας 5 Αυγούστου και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία με τη διαδικασία του αυτοφώρου, εν ενεργεία δημοτικός μηχανικός, ο οποίος υπηρετούσε την επίμαχη περίοδο στην τεχνική εταιρεία του τότε Δήμου Ομηρούπολης. Την επόμενη μέρα, αφέθηκε ελεύθερος. Ο ίδιος υποστήριξε ότι το έργο δεν φέρει την υπογραφή του και δεν αναγνωρίζει τον γραφικό χαρακτήρα του στην έκθεση που έχει κατασχεθεί και του υποδείχθηκε.
Απαρηγόρητοι γονείς και φίλοι
Ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για τις συνθήκες του δυστυχήματος, η οικογένεια του 19χρονου, προσπαθεί να συνειδητοποιήσει αυτό που συνέβη. «Με πήρε κάποιος φίλος του και μου είπε ότι έχει πέσει η μπασκέτα πάνω στο κεφάλι του» αρκέστηκε να πει στο κανάλι του Star η μητέρα του παιδιού. Την ίδια ώρα, συγκλονίζουν τα μηνύματα των φίλων του νεαρού, οι οποίοι θρηνούν για τον χαμό του.
«Μας κοιτάς από ψηλά με τα λευκά φτερά σου. Η νιότη σου θα μείνει αιώνια και θα είσαι ήδη από τώρα στην Βασιλεία Του. Δε πονάς. Δεν κλαις. Δεν κρυώνεις. Μας ζητάς μια προσευχή κι εσύ θα μεσιτεύεις για όλους μας πάνω απ’ τον γαλάζιο ουρανό. Στα πόδια της αφρισμένης θάλασσας οι άγγελοι ψάλλουν και υμνούν και στοργικά σε οδηγούν στους ανθισμένους κήπους του Παραδείσου. Λάμπουν τα μάτια, χτυπάει η καρδιά, ποθεί η ψυχή. Είσαι κοντά Του», ανέφερε σε χαρτάκι που άφησε στον τόπο του δυστυχήματος μία φίλη του αγοριού.
Στο μεταξύ, τη Δευτέρα 5 Αυγούστου αναχώρησε για την Αττική η παρέα του φοιτητή, με τους οποίους βρισκόταν στο γήπεδο το βράδυ του δυστυχήματος, ενώ σήμερα Τρίτη 6 Αυγούστου, μετά την διενέργεια σχετικής ιατροδικαστικής εξέτασης, αναμενόταν η μεταφορά της σορού του 19χρονου στην Αθήνα από τη Χίο, προκειμένου να παραδοθεί στην οικογένειά του στο Μαρούσι.