Τη δημόσια δέσμευση του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη ότι «σύντομα θα κατατεθεί σχετική τροπολογία στην Βουλή βάσει της οποίας θα διατηρηθεί το καθεστώς σε ό,τι αφορά τις χρήσεις γης και τους συντελεστές δόμησης στον Δήμο Φιλοθέη ς- Ψυχικού» απέσπασε σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης ΠΡΑΞΗ η υποψήφια δήμαρχος Φαίνη Χατζηαθανασιάδου .
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «σε συγκεντρώσεις που διοργάνωσε μεταξύ δημοτών, φίλων και μελών του δημοτικού συνδυασμού ΠΡΑΞΗ, έθεσε σε γνώση των βουλευτών και υπουργών το πρόβλημα με τα κτίρια μαμούθ που ξεκίνησαν να κτίζονται με τις… ευλογίες της δημοτικής Αρχής».
Πιο συγκεκριμένα στη σχετική ανακοίνωση η ΠΡΑΞΗ αναφέρει ότι «Ο Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι η σχετική τροπολογία ετοιμάζεται καθώς γνωρίζει το πρόβλημα μετά τις κατάλληλες προς την κυβέρνηση παρεμβάσεις από την πλευρά της δημοτικής παράταξης ΠΡΑΞΗ και την λεπτομερή παρουσίαση του θέματος από την Φαίνη Χατζηαθανασιάδου».
Η ανακοίνωση έγινε παρουσία του βουλευτή και πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρου Ρουσόπουλου που επικρότησε την άμεση αντίδραση της κυβέρνησης στην επικείμενη τσιμεντοποίηση του προαστίου.
Από την πλευρά της η υποψήφια δήμαρχος Φιλοθέης- Ψυχικού Φαίνη Χατζηαθανασιάδου ευχαρίστησε τον υπουργό Εργασίας επισημαίνοντας ότι «η επιτυχία αυτή έρχεται μετά από αγώνες της παράταξης ΠΡΑΞΗ, της οποίας είναι επικεφαλής και των μεθοδικών κινήσεων που έγιναν από την πλευρά της».
Στη συνέχεια της ανακοίνωσής η παράταξη ΠΡΑΞΗ αναφέρει: «Χαρακτηριστικό παράδειγμα της προσπάθειας που έγινε είναι το γεγονός ότι σε παρόμοια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες πάλι με πρωτοβουλία της Φαίνης Χατζηαθανασιάδου, το πρόβλημα τέθηκε στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη καθώς και στον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση που ήταν προσκεκλημένοι.
Ειδικά ο Άδωνις Γεωργιάδης δεσμεύθηκε, ότι θα μεσολαβήσει στον Πρωθυπουργό για την επίλυση του προβλήματος και τη διατήρηση της οικιστικής φυσιογνωμίας της κηπούπολης».
Η παράταξη ΠΡΑΞΗ στη συνέχεια προσθέτει ότι «Πρέπει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια και των δύο εκδηλώσεων σχολιάστηκε από τους συνδαιτημόνες η απραξία και η ολιγωρία της εν ενεργεία δημοτικής Αρχής στην αντιμετώπιση του προβλήματος της αύξησης των συντελεστών και του ύψους καθώς θεσπίστηκαν με τροπολογία το 2020, (Ν. 4759/2020), δηλαδή μέσα στην θητεία της.
Επίσης αρνητικά σχόλια διατυπώθηκαν από τους συνδαιτημόνες για τη δημοτική Αρχή και την προσπάθεια μετακύλισης των προσωπικών της ευθυνών στους πολίτες για το πρόβλημα της αύξησης των συντελεστών δόμησης ζητώντας τους να υπογράψουν κείμενο παρέμβασης προς τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Όλα αυτά την στιγμή που κτίρια μαμούθ κτίζονται στην κηπούπολη μας, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν έχουν εκδοθεί συνολικά πάνω από 80 οικοδομικές άδειες ακόμη και από την Πολεοδομία του δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού».
Ειδήσεις από τη Φιλοθέη και το Ψυχικό στο amarysia.gr