Τα εγκαίνια του νέου βρεφικού τμήματος στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Νέας Χαλκηδόνας, επί των οδών Κρυστάλλη και Πεταλά πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 9 Ιουνίου 2026.
Σε κλίμα ευφορίας και συγκίνησης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ.κ. Γαβριήλ τέλεσε τον Αγιασμό και την τελετή των εγκαινίων, ευλογώντας τη νέα δομή που, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, έρχεται να ενισχύσει ουσιαστικά τις υπηρεσίες προσχολικής αγωγής του.
Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν ο δήμαρχος, Γιάννης Τομπούλογλου και η αρμόδια εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής, Σοφία Αμπατζή, σηματοδοτώντας την έναρξη λειτουργίας ενός σύγχρονου και πλήρως εξοπλισμένου βρεφικού τμήματος που προορίζεται να φιλοξενήσει βρέφη της πόλης σε ένα ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον.
Στην εκδήλωση παρέστησαν οι εργαζόμενες στον Βρεφονηπιακό Σταθμό, ο προϊστάμενος της αρμόδιας Διεύθυνσης του Δήμου, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Θάνος Γεωργούντζος, καθώς και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr Αντώνιος Αυγερινός.
Παρόντα ήταν επίσης στελέχη της δημοτικής Αρχής, μεταξύ των οποίων η αναπληρώτρια δημάρχου και αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ευτυχία Παπαλουκά, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Πληροφορικής, Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας και Εθελοντισμού Γεώργιος Κελλίδης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Αλέκος Γούλας, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης Ευαγγελία Γεωργίου, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Καθημερινότητας Νέας Χαλκηδόνας Δημήτριος Ζησιμάτος, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής και ΑμεΑ Μανώλης Διαγουμάς και η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Αναπτυξιακής Πολιτικής και Αυτοτελούς Τμήματος Νομικής Υπηρεσίας Ελένη Δρεπανιά.
Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Σερετάκης, καθώς και ο ιδρυτής της «Συμπαράταξης» Χάρης Τομπούλογλου.
Στον χαιρετισμό του, ο κ. Τομπούλογλου υπογράμμισε τη σημασία της ενίσχυσης των δημοτικών δομών προσχολικής αγωγής και τη δέσμευση της Δημοτικής Αρχής για τη στήριξη της νέας οικογένειας και των εργαζόμενων γονέων.
Όπως επεσήμανε, «η σημερινή Δημοτική Αρχή παρέλαβε συνολικά 60 θέσεις βρεφών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου. Με τη δημιουργία τεσσάρων νέων βρεφικών τμημάτων κατά τη διάρκεια της παρούσας δημοτικής περιόδου, οι διαθέσιμες θέσεις βρεφών ανέρχονται πλέον σε 110, καταγράφοντας αύξηση άνω του 80% και καλύπτοντας σημαντικές ανάγκες των οικογενειών της πόλης».
Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος αναφέρει επίσης:
«Η δημιουργία του νέου βρεφικού τμήματος αποτελεί ακόμη ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια αναβάθμισης των δημοτικών δομών προσχολικής αγωγής και επιβεβαιώνει τη βούληση της Δημοτικής Αρχής της Συμπαράταξης να επενδύει σε έργα με ουσιαστικό κοινωνικό αποτύπωμα, που βελτιώνουν την καθημερινότητα των δημοτών και ενισχύουν την κοινωνική συνοχή.
Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας συνεχίζει με συνέπεια να στηρίζει το παιδί, την οικογένεια και την εκπαίδευση, δημιουργώντας περισσότερες και καλύτερες δυνατότητες φροντίδας και ανάπτυξης για τις νεότερες γενιές της πόλης μας».

Νίκος Σερετάκης: «Δικαίωμα κάθε οικογένειας και ανάγκη κάθε παιδιού»
Στις διεκδικήσεις για αύξηση της χρηματοδότησης, αλλά και προσλήψεις μονίμου προσωπικού αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Νίκος Σερετάκης.
«Συμμεριζόμαστε τη χαρά όλων για το νέο βρεφικό τμήμα του Δήμου μας.
Όπως γνωρίζετε για τη Λαϊκή Συσπείρωση, το ΚΚΕ γενικότερα, η προσχολική αγωγή αποτελεί τομέα πρώτης προτεραιότητας. Δικαίωμα κάθε οικογένειας αλλά πάνω απ’ όλα ανάγκη κάθε παιδιού.
Έχουμε διαχρονικά στηρίξει τους αγώνες των εργαζομένων και των γονιών με αφετηρία τη θέση ότι οι ΒΝΣ πρέπει να είναι δημόσιοι, δωρεάν, σύγχρονοι, στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, πλήρως στελεχωμένοι με μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό.
Να εξασφαλίζουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για όλα τα παιδιά. Και αυτό προϋποθέτει χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι εξάρτηση από “κουπόνια” και προγράμματα με ημερομηνία λήξης όπως το ΕΣΠΑ.
Απέναντί μας έχουμε την πολιτική της ΕΕ που από τη μια το 2027 σταματάει να χρηματοδοτεί τους σταθμούς και από την άλλη προωθεί μια χαρά τις «νταντάδες της γειτονιάς». Δηλαδή την υποκατάσταση της οργανωμένης προσχολικής αγωγής από επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό με παιδοφύλαξη από τον όποιο απόφοιτο δημοτικού με ελάχιστες ώρες επιμόρφωσης.
Επιτρέψτε μου να αναφερθώ σε ότι πολυτιμότερο -μετά τα παιδιά- υπάρχει στους βρεφονηπιακούς σταθμούς: στις εργαζόμενες και εργαζόμενους που τους υπηρετούν.
Ο οργανωμένος αγώνας με προμετωπίδα τις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών, των εργαζομένων, της λαϊκής οικογένειας. είναι ο μόνος δρόμος που έχει αποτελέσματα.
Μας το θυμίζει το γεγονός ότι ο Δήμος μας είναι από τους ελάχιστους πανελλαδικά που δεν έχει τροφεία, γιατί όταν επιχείρησε να τα εισάγει η τότε διοίκηση Γαϊτανά πριν 12-13 χρόνια τα κατάργησαν με τον κοινό αγώνα τους γονείς και εργαζόμενοι.
Μας το επιβεβαιώνει η απεργία της 24ης Απρίλη που ανάγκασε την κυβέρνηση να πάρει πίσω την απαράδεκτη πρότασή της για τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές.
Συνεχίζουμε μαζί σας με την απεργιακή κινητοποίηση την Παρασκευή 12 Ιούνη για το αυτονόητο, την πλήρη στελέχωση των δομών και των Δήμων με μόνιμο προσωπικό, απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που αντί να καταργήσει το αίσχος των προσωρινών εργαζομένων θέλει να καταργήσει την μονιμότητα ώστε να καταστήσει ομήρους και τους υπόλοιπους.
Θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας για σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους και όλες».





































































































