Μια σειρά από ερωτήματα για τη λειτουργία του πάρκου «Θάλωσσι» με αφορμή την πρόσφατη τελετή εγκαινίων του και ενόψει της απόδοσής του προς χρήση στους πολίτες κατέθεσε ο συνδυασμός της μείζονος μειοψηφίας («ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ») στη συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής Αρχής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου.
Μεταξύ άλλων, η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ έκανε λόγο για «προβλήματα που έχουν ήδη προκύψει στη λειτουργία της αντλιοστασίου, στις κολώνες φωτισμού αλλά και πλημμυρικά φαινόμενα εντός του γηπέδου, κατά τις πρόσφατες βροχές» και ζήτησε ενημέρωση για το καθεστώς αδειοδότησης, τις προϋποθέσεις ασφαλούς λειτουργίας και τον σχεδιασμό της δημοτικής Αρχής για τη διαχείριση και τη φύλαξη του χώρου.
O αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Φώτης Φωτίου τόνισε για το ποδοσφαιρικό γήπεδο έχει εκδοθεί προσωρινή τρίμηνη άδεια λειτουργίας (σύμφωνα με τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, η άδεια ισχύει από 22/10/2026 έως 22/1/2027 και επιτρέπει προπονήσεις, αγώνες ακαδημιών έως 18 ετών και φιλικούς αγώνες, χωρίς θεατές), ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες που περιλαμβάνουν την υπαγωγή σε ρύθμιση αυθαιρέτων, τον έλεγχο στατικής επάρκειας κτηρίων, τη σύνταξη μελέτης πυροπροστασίας και τον προσεισμικό έλεγχο. Μετά την ολοκλήρωση του σχετικού φακέλου θα ακολουθήσουν οι απαιτούμενες ενέργειες για την κανονική αδειοδότηση του χώρου.
Για την παρακείμενη παιδική χαρά ο αντιδήμαρχος ανέφερε ότι στις 21 Οκτωβρίου 2026 εκδόθηκε πιστοποιητικό αρχικού ελέγχου από διαπιστευμένο φορέα, σύμφωνα με το οποίο ο εξοπλισμός και το δάπεδο ασφαλείας πληρούν τις προβλεπόμενες προδιαγραφές και πρόσθεσε ότι για την τελική έγκριση απαιτείται αυτοψία της αρμόδιας Επιτροπής και ολοκλήρωση της προβλεπόμενης διαδικασίας, κάτι που πρόκειται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου.
Όσον αφορά τις καταγγελίες για «πλημμυρικά φαινόμενα», ο Φ. Φωτίου ενημέρωσε ότι έχει εκπονηθεί σχετική μελέτη και ότι προγραμματίζεται η κατασκευή αγωγού για τη σύνδεση της απορροής του γηπέδου με το δίκτυο της 25ης Μαρτίου με τον δημοτικό σύμβουλο της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ Σωτήρη Φλίντρα να εκφράζει την άποψη ότι πρέπει να διασφαλιστεί η επάρκεια του υφιστάμενου δικτύου, ώστε η παρέμβαση να μη μεταφέρει το πρόβλημα σε άλλα σημεία της περιοχής.








































































































