Μισός Ιταλός, μισός Κερκυραίος. Βγάλε συμπέρασμα.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια κουζίνα. Δεν μπορούσε παρά να γίνει σεφ. “Μάγειρας”, με διορθώνει. Μιλάει πέντε γλώσσες και μαγειρεύει εκατοντάδες συνταγές. Είναι αυστηρός κριτής, “δίκαιος” με διορθώνει, τελειομανής “καλύτερα να με λες ψείρα”, συμπληρώνει. βραβευμένος με αστέρια Michelin και Χρυσούς Σκούφους και Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, δεν παίζει με το φαγητό, “μα, η μαγειρική είναι έρωτας”, μου λέει. Τον λέω σταρ και αρνείται τον τίτλο.
«Οι σεφ, οι μάγειρες που είναι σταρ δεν είναι σεφ, δεν είναι μάγειρες», σχολιάζει.
Ο ίδιος θα ήθελε να προτείνει πιο υγιεινές τροφές, αγαπάει τα απλά πράγματα “μου αρκεί ένα κομμάτι κρέας στη σχάρα και μια ντοματοσαλάτα”, λέει.
Είναι πωρωμένος με τη μαγειρική. Πειραματίζεται, αυτοσχεδιάζει, δημιουργεί.
Το πολυβραβευμένο Etrusco, το εστιατόριο που έχει στην Κέρκυρα με τον πατέρα του, είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο, ως το καλύτερο ελληνικό εστιατόριο για την πρωτοποριακή του κουζίνα. Καμαρώνεις; τον ρωτάω. “Χαίρομαι” μου απαντάει και χαμογελάει.
Το Botrini’s είναι στο Χαλάνδρι, σε μια όμορφη μονοκατοικία μ’ έναν υπέροχο κήπο. Ο χώρος εσωτερικά είναι εξαιρετικά απλός, διακριτικός, minimal chic θα μπορούσες να τον πεις. Το μενού, με την υπογραφή του Ector είναι και ταξιδιάρικο και… «εκπαιδευτικό» στις gourmet… καταστάσεις.
Ο Ector Botrini είναι (σχεδόν) πάντα εκεί. Σε ρωτάει τη γνώμη σου, σου συστήνει κρασιά, σου λύνει όλες σου τις γευστικές (και όχι μόνο…) απορίες. Σου αναλύει το “παγωτό αγγούρι”, το “ζελέ ξιδιού”, τον “αέρα μαϊντανού”, το “γλυκό τζατζίκι”. Και σ’ αφήνει άφωνο, αλλά με εκπαιδευμένη γεύση!