Στη λίστα με τα 15 καλύτερα ξενοδοχεία με πιστοποιημένο ελληνικό πρωινό στη χώρα μας κατέταξε η έγκριτη όσο και έγκυρη ιστοσελίδα trivago.gr το ξενοδοχείο «Γανυμήδης», προσθέτοντας άλλη μία διάκριση στο παλμαρέ του αγαπημένου μας Γαλαξιδιώτικου προορισμού. Το ξενοδοχείο «Γανυμήδης» άλλωστε, που λειτουργεί από το 1966, αποτελεί σημείο αναφοράς στο Γαλαξίδι τόσο για την υπέροχη φιλοξενία του όσο και για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του. Το ατού του ξενοδοχείου όμως, που το έχει κάνει διάσημο και εκτός Ελλάδας είναι φυσικά το μοναδικό, βραβευμένο, χειροποίητο πρωινό που έχει ταυτιστεί με τη σπιτική γεύση και την αυθεντική ελληνική φιλοξενία.
Η ιδιοκτήτρια του «Γανυμήδη», Χρυσούλα Παπαλέξη, που δημιουργεί τις απίστευτα γευστικές λιχουδιές, δεν είναι άγνωστη για τους αναγνώστες της ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ, αφού πολλές φορές έχουμε φιλοξενήσει κάποια από τις μοναδικές συνταγές της. Για του λόγου το αληθές, διαβάστε στην διπλανή στήλη τη συνταγή για γλυκό αχλάδι που μας εμπιστεύτηκε. Θα συμφωνήσετε μαζί μας, ότι με τα χεράκια της φτιάχνει μικρά αριστουργήματα!Δια χειρός Χρυσούλας
Μια δοκιμασμένα νόστιμη συνταγή από τη Χρυσούλα Παπαλέξη, ιδιοκτήτρια και μαγείρισσα του φημισμένου (για τη φιλοξενία και το πρωινό του) ξενοδοχείου «Γανυμήδης» στο Γαλαξίδι.
Γλυκό Αχλάδι
Υλικά
1200 γρ. αχλάδια άγουρα μικρά
1200 γρ. ζάχαρη
Χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα αχλάδια και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα ρίχνουμε σε νερό όπου έχουμε στίψει 1 λεμόνι. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με ανάλογο νερό να πάρουν 5-6 βράσεις. Τα βγάζουμε και τα ρίχνουμε σε κρύο νερό. Βάζουμε τη ζάχαρη με 2 ποτήρια νερό να δέσει σιρόπι. Ρίχνουμε τα αχλάδια στραγγισμένα και τα αφήνουμε να πάρουν 5- 6 βράσεις. Το ίδιο κάνουμε και την επόμενη μέρα. Στο τέλος προσθέτουμε 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού και το γλυκό μας είναι έτοιμο!Ξενοδοχείο Γανυμήδης, Γαλαξίδι.
Πρότυπο Ελληνικό Πρωινό Φωκίδας.
Τηλ. Επικοινωνίας: 22650.41328 / 693.7154567
www.ganimede.gr / info@ganimede.gr