Την αντίθεσή της ως προς τη σύναψη του δανείου, λόγω της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης, εξέφρασε η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος, Μαρία Παντερή, ενώ η άλλη ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος, Μαριάννα Ζούρου, αναρωτήθηκε «γιατί να πάρουμε δάνειο και να μην εξαντλήσουμε όλη μας την πίεση προς το κράτος ώστε να πάρουμε χρήματα από αυτό;» Ο αντιδήμαρχος απαντώντας τούς είπε ότι «πρέπει να αποφασίσουμε, αλλιώς το γήπεδο δεν θα κατασκευαστεί».
Προβλεπόμενα έργα
Το δάνειο, ύψους 1.450.000 ευρώ, που διεκδικούσε η διοίκηση θα έσπαγε σε δυο μέρη.
Ένα ποσό, ύψους 950.000 ευρώ, θα πήγαινε στην αναμόρφωση του γηπέδου ποδοσφαίρου της Λ. Κύμης. Ανάμεσα στα έργα που περιλαμβάνονται στη σχετική προμελέτη αφορούν στην επέκταση αγωνιστικού χώρου με ελατοσυνθετικό χλοοτάπητα, συντήρηση του υπάρχοντα συνθετικού τάπητα, ανακατασκευή του ηλεκτροφωτισμού του σταδίου για νυχτερινή χρήση, περίφραξη γηπέδου, κατασκευή εξεδρών για 1.300 θεατές, κατασκευή τριών αποδυτηρίων, μια αίθουσα εκγύμνασης, μια αίθουσα ιατρείου, ένα κυλικείο, μια αίθουσα αποδυτηρίων διαιτητών, σύστημα διαβροχής του συνθετικού τάπητα και πάγκους αναπληρωματικών παικτών.
Τα υπόλοιπο ποσό των 500.000 ευρώ θα πήγαινε σε αναπλάσεις και βελτιώσεις λοιπών αθλητικών και κοινόχρηστων χώρων. Μερικές από τις αναπλάσεις που προτείνονται είναι:
● Πλήρης αποξήλωση της μεταλλικής περίφραξης του γηπέδου, από γαλβανισμένο ατσάλινο πλέγμα σε σκελετό από γαλβανισμένες σωληνωτές διατομές, περιλαμβανομένων των θυρών και άλλων στοιχείων εξαρτωμένων από αυτήν. Θα κατασκευαστεί στη θέση της νέα περίφραξη από γαλβανισμένο πλέγμα.
● Αποξηλώσεις παγκακίων και τοποθέτηση νέων σε σημεία επιλογής των μελετητών. Επίσης θα τοποθετηθούν και καλάθια απορριμμάτων σε σημεία που θα επιλέξει ο μελετητής.
● Αποξήλωση μπασκετών γηπέδου και τοποθέτηση νέων σε κατάλληλο σημείο του γηπέδου.
● Αποξήλωση ελαστικού δαπέδου ασφαλείας από τον χώρο της παιδικής χαράς και τοποθέτηση ελαστικού δαπέδου ασφαλείας στην περιοχή της παιδικής χαράς στα σημεία που υπάρχει κίνδυνος να προκληθούν τραυματισμοί κατά τη χρήση των οργάνων.
● Κατασκευή ξύλινης περίφραξης σε παιδικές χαρές, όπου δεν υπάρχει, με κατάλληλη διαμόρφωση ανοίγματος πρόσβασης.
● Τέλος προβλέπεται, όπου απαιτείται, πλήρης αποξήλωση των οργάνων της παιδικής χαράς και τοποθέτηση νέων. Ο αριθμός και το μέγεθος θα αποφασιστούν από τον μελετητή.
Ανθή Σουρτζή