Τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου, πολιούχου και προστάτη της πόλης της Κηφισιάς, πανηγύρισε με θρησκευτική μεγαλοπρέπεια ο ομώνυμος Μητροπολιτικός Ναός της Κηφισιάς.
Αναλυτικότερα, την παραμονή της εορτής τελέστηκε πανηγυρικός πολυαρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης κ. Αντωνίου και συγχοροστατούντων των σεβασμιότατων Μητροπολιτών Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ και του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου, με την συμμετοχή πολλών ιερέων και διακόνων.
«Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου, αλλά και στους έμμεσους και άμεσους διωγμούς στους οποίους ακόμα και σήμερα υπόκειται η Εκκλησία του Χριστού», σημειώνει η Ιερά Μητρόπολη Κηφισιάς.
Ανήμερα της γιορτής, χοροστάτησε του πανηγυρικού όρθρου και προεξήρχε της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Γλυφάδας κ. Αντωνίου και του Μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κυρίλλου.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία της τιμής του Αγίου.
Τις θρησκευτικές εκδηλώσεις του Πολιούχου της Κηφισιάς τίμησαν με την παρουσία τους η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, οι βουλευτές Δημήτρης Καιρίδης και Γιώργος Κουμουτσάκος, η αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης Τάσος Μαυρίδης, ο πολιτευτής Φώτης Καρυδάς, αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αγίου Δημητρίου στους δρόμους της Κηφισιάς. Την πομπή συνόδευσε επίσης η Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς, κληρικοί και πολίτες.
Διαβάστε: Ένα μεγάλο «ναι» από τους θεατές στην παράσταση «1940 – Η επέτειος του «ΟΧΙ»»