Ολοκληρώθηκαν τα προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης και Αθλητικής Κατασκήνωσης του Δήμου Χαλανδρίου, προσφέροντας σε 2.350 παιδιά ένα καλοκαίρι, σύμφωνα με τους ιθύνοντες, γεμάτο από δημιουργία, άθληση, παιχνίδι και πολύτιμες εμπειρίες.
Ο Δήμος σημείωσε ότι «ανταποκρινόμενος στις ανάγκες των οικογενειών της πόλης, ξεκίνησε φέτος τις δραστηριότητες μία εβδομάδα νωρίτερα, αμέσως μετά τη λήξη της εκπαιδευτικής χρονιάς, στηρίζοντας έμπρακτα τους εργαζόμενους γονείς και εξασφαλίζοντας στα παιδιά ένα ασφαλές και ποιοτικό περιβάλλον».
Στη Δημιουργική Απασχόληση, που υλοποιήθηκε σε μονάδες της πόλης, συμμετείχαν 1.600 παιδιά, ενώ ακόμη 750 έλαβαν μέρος στην Αθλητική Κατασκήνωση στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Κέντρου «Νίκος Πέρκιζας».
Με αφορμή την ολοκλήρωση των προγραμμάτων ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος σημείωσε: «Η μεγάλη συμμετοχή και τα χαμόγελα των παιδιών επιβεβαίωσαν για μια ακόμη χρονιά την αξία αυτών των προγραμμάτων. Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε δράσεις που στηρίζουν την οικογένεια, προσφέρουν ίσες ευκαιρίες στα παιδιά και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής όλων μας. Ευχαριστώ θερμά τους εργαζόμενους, τους εκπαιδευτές και τους συνεργάτες που συνέβαλαν στην άρτια υλοποίηση των προγραμμάτων, καθώς και τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους.»
Η δημιουργική απασχόληση
Οι δράσεις του προγράμματος αυτού, που πραγματοποιήθηκε σε 7 δημοτικά σχολεία του Δήμου, βασίστηκαν στο βιωματικό χαρακτήρα και την ενεργό συμμετοχή των παιδιών.
Συγκεκριμένα ο Δήμος υπογράμμισε: «Στόχος της δημιουργικής απασχόλησης ήταν η ποιοτική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών μέσα από δραστηριότητες που προάγουν κοινωνικοποίηση, συνεργασία, καλλιέργεια δεξιοτήτων – σκέψης, διεύρυνση του πνεύματος, αναγνώριση κι υιοθέτηση αξιών, βελτίωση του τρόπου έκφρασης & δράσης των παιδιών ως ξεχωριστά άτομα και μέλη μιας ομάδας. Ενεργός συμμετοχή των παιδιών, δράση και διασκέδαση λειτούργησαν ως ενδυναμωτικά εργαλεία στην διαδικασία μεταφοράς των γνώσεων.
Παράλληλα, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση αυτοπεποίθησης, φαντασίας, βιωματικής μάθησης, μέσα από ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό πλαίσιο. Οι εκπαιδευτές βοήθησαν τα παιδιά να ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους, να αξιοποιήσουν τις ικανότητές τους και τα ενθάρρυναν να λειτουργήσουν με ομαδικό πνεύμα. Σε κάθε περίπτωση ο αυριανός ενεργός πολίτης αποτέλεσε κύριο μέλημα του προγράμματος συνολικά.
Η φετινή διοργάνωση σηματοδότησε μια ουσιαστική ανανέωση του προγράμματος, με την ένταξη νέων θεματικών ενοτήτων και καινοτόμων δράσεων που εμπλούτισαν την εμπειρία των παιδιών. Οι αθλοπαιδιές, η μουσικοκινητική, ο χορός και τα ομαδικά παιχνίδια πλαισιώθηκαν, φέτος, με κατασκηνωτικά παιχνίδια, εργαστήρια Steam Activities, εργαστήρια μαγειρικής, φυτέματος και ρομποτικής».
Η αθλητική κατασκήνωση
Ο θεσμός αυτός, υλοποιήθηκε σύμφωνα με τους ιθύνοντες, στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του «Ν. Πέρκιζας», αξιοποιώντας κλειστό γυμναστήριο, κολυμβητήριο με μεγάλη και μικρή πισίνα, αίθουσες δραστηριοτήτων, γήπεδα μπάσκετ βόλεϊ, ποδοσφαίρου και τον στίβο.
Ο Δήμος τόνισε: Η Αθλητική Κατασκήνωση πρόσφερε στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν διαφορετικά σπορ, αξιοποιώντας δημιουργικά τον χρόνο των θερινών διακοπών.
Το καθημερινό πρόγραμμα σχεδιάστηκε από πτυχιούχους καθηγητές Φυσικής Αγωγής και προπονητές του Δήμου, με δραστηριότητες προσαρμοσμένες στις ανάγκες κάθε ηλικίας.
Μέσα από ομαδικά παιχνίδια, αθλητικές ασκήσεις και συνεργατικές δράσεις, τα παιδιά ανέπτυξαν τις δεξιότητές τους, καλλιέργησαν το ομαδικό πνεύμα, ενίσχυσαν τη φυσική τους κατάσταση και απέκτησαν πολύτιμες εμπειρίες».
Ειδήσεις από το Χαλάνδρι στο amarysia.gr
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook





































































































