Φυτά που σώθηκαν από την φωτιά στον Άγιο Στέφανο βρίσκονται πλέον στην «αγκαλιά» του Δήμου Κηφισιάς ο οποίος και θα τα φροντίζει. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, προέρχονται από το φυτώριο του Θεόδωρου Παπαδημητρίου, που χτυπήθηκε από την καταστροφική πυρκαγιά.
Όπως υπογραμμίζει ο Δήμος Κηφισιά: «Ο κ. Παπαδημητρίου εξέφρασε την επιθυμία να τα δωρίσει για να μην καταστραφούν. Άμεσα ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Γιώργος Σκορδίλης ήρθε σε επαφή μαζί του. Φορτηγό, εργαζόμενοι του Δήμου και ο Προϊστάμενος Κίνησης Αντώνης Παρασκευόπουλος, μετέβησαν στην περιοχή για να τα παραλάβουν. Τα φυτά μεταφέρθηκαν στο Δημοτικό Φυτώριο Κηφισιάς και σταδιακά με την επιμέλεια του υπεύθυνου του Φυτωρίου Μιχάλη Συρίγου θα φυτευτούν σε κοινόχρηστους χώρους».
Ο Δήμος Κηφισιάς ευχαρίστησε τον κ. Παπαδημητρίου που ενώ είναι πληττόμενος επιχειρηματίας, βρήκε το κουράγιο να σώσει τα δέντρα και τα φυτά της επιχείρησης του. Πρόκειται ασφαλώς για μία πράξη κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς που τόσο έχουμε ανάγκη.