Αναφερόμενος στις αθλητικές εγκαταστάσεις εκείνης της εποχής, ο κ. Καραφωτίου τις χαρακτήρισε υποτυπώδεις, καθώς «οι ομάδες έφερναν τα δικά τους δοκάρια, τα οποία τοποθετούσαν στα γήπεδα και μετά τη διεξαγωγή του αγώνα τα έπαιρναν στο σπίτι τους».
Μεταξύ, όμως, αυτών των τραγελαφικών γεγονότων, ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι λάμβαναν χώρα την περίοδο της Κατοχής και ορισμένα τραγικά. Έτσι, για παράδειγμα, εφημερίδα του 1944 αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια ημιχρόνου σε αγώνα μεταξύ των ομάδων Πανερυθραϊκός – Μαρούσι, εκτελέστηκαν στο κέντρο του γηπέδου τρεις αντιστασιακοί.
Ο ομιλητής δεν παρέλειψε να ονομάσει και τους δημοτικούς συμβούλους που κάποτε ήταν ποδοσφαιριστές στον Πανερυθραϊκό, σχολιάζοντας ότι «δεν ξέφυγε σχεδόν κανένας». Συγκεκριμένα ανέφερε τους αντιδημάρχους Νίκο Καραφωτίου και Δημήτρη Ανδρεαδάκη, τον Γιώργο Μαραζιώτη, τον Μιχάλη Κούτα, τον Αντώνη Μπιτσάνη, τον Στάθη Κύρλο, τον Δημήτρη Τζανετή, ενώ τόνισε ότι παίκτης στην ομάδα ήταν και ο σύζυγος της δημάρχου Βασιλικής Ταμβάκη!
Ύστερα από την εκτεταμένη αναφορά στην ιστορία της ομάδας ποδοσφαίρου, ο κ. Καραφωτίου αναφέρθηκε και στις υπόλοιπες ομάδες του Πανερυθραϊκού. Το 1975 δημιουργήθηκε η ομάδα του μπάσκετ, με πρόεδρο τον κ. Γιώργο Ρηγούτσο και το 1977 η ομάδα του βόλεϊ.
Τέλος, ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στα δυο άλλα αθλητικά σωματεία της Νέας Ερυθραίας, τις Αμαζόνες που δημιουργήθηκαν το 1977 και τον ΑΜΕΣ το 1987.
Βράβευση παμπαίδων πρωταθλητών βόλεϊ
Στο τέλος της εκδήλωσης, δημοτικοί σύμβουλοι και προπονητές βράβευσαν τους παμπαίδες αθλητές της ομάδας βόλεϊ του Πανερυθραϊκού για την τρίτη θέση που κατέλαβαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.
Μεταξύ αυτών, βραβεύτηκε και ο Κωνσταντίνος Κοτσαμπάσης, ο οποίος μαζί με τον συμπαίκτη του Αντώνη Κισκήρα αναδείχθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά πρωταθλητές Ελλάδος beach volley στην κατηγορία των εφήβων.
Αμάλθεια Καραλή