Με κάθε επισημότητα γιόρτασε ο Δήμος Κηφισιάς την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, τιμώντας τους ήρωες του έπους. Οι εορτασμοί ξεκίνησαν την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2015 με την κατάθεση στεφάνων στα Μνημεία των Ηρώων σε Νέα Ερυθραία και Εκάλη από αντιπροσωπείες των σχολείων του Δήμου.
Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, οι επετειακές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με τη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλου.
Ακολούθως πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων στην Κηφισιά και κατάθεση στεφάνων από τον δήμαρχο Γιώργο Θωμάκο, τον εκπρόσωπο του προέδρου της Βουλής, Γιώργο Δημαρά, εκπροσώπων της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και των πολιτικών κομμάτων.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο και την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση, στην Πλατεία Πλατάνου.
Το ύψιστο περιεχόμενο του «ΟΧΙ» για το ελληνικό Έθνος, επεσήμανε ο δήμαρχος Κηφισιάς, εκφωνώντας τον πανηγυρικό της ημέρας. «Το μεγάλο μήνυμα της σημερινής επετείου ορθώνεται σε τρία μόνο γράμματα της ελληνικής αλφαβήτου: «ΟΧΙ». Η άρνηση που σήμαινε και αυτοθυσία, λαού και ηγεσίας να παραδοθεί αμαχητί το 1940 -όταν άλλα έθνη το θεώρησαν περιττό- δεν αποτελεί μόνο εθνικό ορόσημο αλλά σταθμό της Παγκόσμιας Ιστορίας. Διότι η λόγχη των Ελλήνων, διέσωσε γι’ ακόμη μία φορά τον πνευματικό και ηθικό πολιτισμό του κόσμου».
Αναφερόμενος στη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η χώρα μας, ο κ. Θωμάκος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σήμερα που η βαθιά οικονομική και ανθρωπιστική κρίση, έφερε μαζί στο λαό και στην πατρίδα μας κρίση ταυτότητας και προσανατολισμού, είναι όρος επιβίωσης το νέο εθνικό αναγεννητικό ξεκίνημα. Καμία κατάσταση δεν είναι ανυπέρβλητη για τους Έλληνες όταν λειτουργούν ενωμένοι. Ας μας εμπνεύσουν, τα βουνά της Βορείου Ηπείρου: ποτισμένα με αίμα και σπαρμένα με κόκαλα των προγόνων μας. ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ. ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ ΦΡΟΝΗΜΑ.
Γι’ αυτό και στην δική μας τοπική κοινωνία προσπαθούμε να εδραιώσουμε αυτά. Καθιερώσαμε ήδη την τοπική δημοκρατία με διαρκή και γνήσια συμμετοχή των πολιτών».
Η παρέλαση ξεκίνησε με το τμήμα της Κηφισιάς του Λυκείου Ελληνίδων με τις ελληνικές παραδοσιακές ενδυμασίες και ακολούθησαν οι πρόσκοποι, οι οδηγοί, τα νήπια, τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια, και τα Λύκεια από τις Δημοτικές Ενότητες, Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, καθώς και τα αθλητικά σωματεία του Δήμου. Την παρέλαση έκλεισε η φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς υπό το μαέστρο και συνθέτη, Φίλιππο Χίου.
Μετά το πέρας της παρέλασης, το επίλεκτο τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Νομικού Προσώπου «Δημήτρης Βικέλας» χόρεψε ελληνικούς χορούς σε διδασκαλία Δέσποινας Σκέρλου, στον υπαίθριο χώρο πάνω από το υπόγειο γκαράζ αυτοκινήτων απέναντι από το Άλσος Κηφισιάς, ενώ στο ίδιο χώρο ακολούθησε κέρασμα από το Πρώτο Πανελλήνιο Σύλλογο Παραγωγών «Δράση χωρίς μεσάζοντες – Απ’ ευθείας».