Με ανακοίνωσή της, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής, επανέρχεται στο ζήτημα της λειτουργίας του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου & Λυκείου Κηφισιάς, η οποία ακόμα εκκρεμεί.
Αναλυτικά, η Ένωση αναφέρει στην ανακοίνωσή της:
«Στις 25 Οκτωβρίου 2023, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β 6168/25-10-2023 η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την ίδρυση ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Κηφισιάς.
Η λειτουργία του επρόκειτο να καλύψει όλες τις ανάγκες φοίτησης και να αποσυμφορήσει το μοναδικό και υπεράριθμο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Αγ. Παρασκευής που μέχρι και σήμερα καλύπτει τις ανάγκες όλου του Βόρειου Τομέα.
Δυστυχώς το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Κηφισιάς δε λειτούργησε ποτέ παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις!
Παραμένει, ακόμη και σήμερα, άλλο ένα Ειδικό Σχολείο που δεν άνοιξε για τα παιδιά μας! Είναι πολιτική ευθύνη όταν τα παιδιά δεν έχουν σχολείο να πάνε, όταν χρειάζεται να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις είτε προς το Ίλιον, είτε προς τον Ωρωπό είτε κάπου στον νομό Αττικής, όπου βρεθεί, δηλαδή, θέση για το αυτονόητο, για να έχουν τη μόρφωση που τους αρμόζει, με υπευθυνότητα και σεβασμό!
Πλέον δεν μπορεί να υπάρξει άλλη καθυστέρηση. Η Πολιτεία οφείλει να εξασφαλίσει τη στέγη, ώστε οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ερυθραίας και του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Κηφισιάς να φοιτήσουν στα σχολεία τους κατά τη σχολική χρονιά 2024 – 25.
Μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει ενημέρωση για το ακριβές χρονοδιάγραμμα, προκειμένου να λειτουργήσει το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Κηφισιάς και γι’ αυτό ζητάμε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, ΥΠΑΙΘ, ΔΔΕ Β’ Αθήνας, Περιφέρεια και Δήμο Κηφισιάς.
* Καλούμε όλους, Πρωθυπουργό, ΥΠΑΙΘ, Περιφέρεια, Δήμο Κηφισιάς, ΚΤΥΠ και κάθε αρμόδιο φορέα, να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την παράδοση του 1ου δημοτικού Ν. Ερυθραίας και την άμεση λειτουργία του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Κηφισιάς με το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό, τον κατάλληλο εξοπλισμό και την απρόσκοπτη μετακίνηση των παιδιών με λεωφορεία.
* Συνεχίζουμε όλοι μαζί για την ανέγερση του ιδρυμένου στα χαρτιά ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Αμαρουσίου καθώς και την ίδρυση Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. (Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) για να μπορέσουν να καλυφθούν όλες οι ανάγκες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Βόρειο Τομέα.
Είναι ώρα να δείξει η Πολιτεία το έργο της στα παιδιά για το σύγχρονο, δημόσιο δωρεάν σχολείο που τους αξίζει», καταλήγει η ανακοίνωση.
Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενη ενημέρωσή της, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγίας Παρασκευής, είχε τονίσει ότι «στις 10 Αυγούστου 2023, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κηφισιάς αποφάσισε ομόφωνα την ίδρυση νέου ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ στα όρια του Δήμου Κηφισιάς, το οποίο θα στεγαστεί και θα λειτουργήσει στο σχολικό κτήριο που φιλοξενείται το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ερυθραίας. Στις 25 Οκτωβρίου 2023, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β 6168/25-10-2023 η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την ίδρυση ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Κηφισιάς.
Δυστυχώς όμως το σχολικό κτήριο που θα υποδεχτεί τους μαθητές / μαθήτριες του νέου ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Κηφισιάς ακόμα φιλοξενεί τους μαθητές/τριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ερυθραίας, καθώς η ΚΤΥΠ δεν έχει ακόμα παραδώσει το δικό τους σχολικό κτήριο. Καλούμε το ΥΠΑΙΘ, Περιφέρεια, Δήμο Κηφισιάς και ΚΤΥΠ να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την παράδοση του 1ου δημοτικού Ν. Ερυθραίας».
Ειδήσεις από τη Κηφισιά – Νέα Ερυθραία – Εκάλη στο amarysia.gr
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook