Η θεατρική ομάδα του συλλόγου «Ήλιος» Νέας Ερυθραίας ανεβάζει στις 27, 28 και 29 Ιουνίου, στις 21.00 (Ανθεσμίων 7, Νέα Κηφισιά) το έργο του Ισπανού συγγραφέα Αλεχάντρο Κασόνα «Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια», σε σκηνοθεσίαν Χαρούλας Σαμπατάκου.
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της θεατρικής ομάδας, «σάς περιμένουμε όλους, όλα τα μέλη, τους φίλους του Ήλιου, αλλά και όσους αγαπάνε το θέατρο, για να σας χαρίσουμε μια μαγική βραδιά με ένα έργο βαθιά ανθρώπινο και ξεχωριστό, με μια παράσταση που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες παρακαλούμε πολύ να καλέσετε στο 6974329852 για κρατήσεις. Σας περιμένουμε».
Λίγα λόγια γνωριμίας
Όπως τονίζει στην «Α» η σκηνοθέτις του έργου, Χαρούλα Σαμπατάκου: «Η φετινή θεατρική ομάδα αποτελείται από 10 μέλη, αγαπημένα παιδιά, αγαπημένοι συνταξιδιώτες σε αυτό το μακρύ γοητευτικό ταξίδι αυτογνωσίας και ομαδικής έκφρασης. Το θέατρο είναι μια σύνθετη τέχνη. Απαιτεί αφοσίωση. Προσφέρει βαθειά ικανοποίηση στους ανθρώπους που επιλέγουν να το υπηρετήσουν. Θέατρο δεν κάνουν μόνο οι ηθοποιοί. Εμείς δεν κάνουμε θέατρο για να προβάλλουμε τον εαυτό μας. Κάνουμε θέατρο για να μάθουμε τον εαυτό μας.
Σε αυτή την κοπιαστική διαδρομή μάς βοηθάνε και οι άλλοι, οι άνθρωποι που μοιραζόμαστε τους κόπους αλλά και τις χαρές σ’ αυτό το ταξίδι στο «όνειρο». Συνεργαζόμαστε με καθαρή καρδιά και ειλικρινή λόγο, ανιχνεύοντας το προσωπικό μας στίγμα. Το έργο, το θεατρικό κείμενο, μάς δίνει το υπόβαθρο και το στέρεο έδαφος να εμπνευστούμε. Η ομάδα προσφέρει τα υλικά της ψυχής και τη διάθεση συνεργασίας, ώστε να εκφράσουμε αυτό που έχουμε μέσα μας και δεν το γνωρίζαμε ως τώρα. Οι χαρακτήρες-ρόλοι, παίρνουν το ηχόχρωμα της φωνής μας, ανασαίνοντας την ανάσα μας.
Στην παράστασή μας, όλα αυτά, συνθέτονται και μετουσιώνονται στη δική μας, ολόδική μας δημιουργία.Ευχαριστούμε τον Σύλλογο «Ήλιο» της Νέας Ερυθραίας που για 5η χρονιά μας έδωσε την ευκαιρία, μάς υποστήριξε για να σμίξουμε και να δράσουμε καλλιτεχνικά, ώστε να σας παρουσιάσουμε και φέτος, το δημιουργικό μας έργο. Ευχαριστούμε την ευτυχή στιγμή που ταίριαξαν οι δρόμοι, οι χρόνοι, οι αναζητήσεις μας και οι προσπάθειές μας για να εργαστούμε ομαδικά και να δημιουργήσουμε τη δική μας παράσταση.
Ευχαριστούμε όλους τους θεατές μας, που επιθυμούν να γνωρίσουν το δημιουργικό μας κόσμο και να μοιραστούν όλες τις αποχρώσεις των συγκινήσεων που τους προσφέρει η παράστασή μας».