Στο ΥΠΕΧΩΔΕ πέταξε το «μπαλάκι» ο Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων για την κατασκευή του πολυπόθητου κλειστού γυμναστηρίου στην Πεύκη, στη χθεσινή συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και οι φορείς της πόλης που κινητοποιήθηκαν για τον σκοπό αυτό, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΚ Παναγιώτη Παταριά.
«Το θέμα κόλλησε εξαιτίας της καταγγελίας που έκανε ο Σύλλογος των κατοίκων του Ηλιακού Χωριού και για αυτό πρέπει να πάρουμε έγκριση από το ΥΠΕΧΩΔΕ», τόνισε ο κ. Παταριάς. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η θέση του ΟΣΚ είναι να γίνει το γυμναστήριο και για αυτό έχουν ήδη χρηματοδοτήσει το έργο.
Εντωμεταξύ, σύμφωνα με τον αρμόδιο του ΟΣΚ κ. Οικονόμου, η περιβαλλοντική μελέτη, η οποία μέχρι σήμερα θεωρείτο υπεύθυνη για την καθυστέρηση της κατασκευής του γυμναστηρίου, είναι έτοιμη, αλλά δεν έχει υποβληθεί ακόμα λόγω του κολλήματος, που έχει προκύψει με το ΥΠΕΧΩΔΕ.
Στην κινητοποίηση έλαβαν μέρος δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων, του Α.Ο. Πεύκης, της Αθλητικής Ένωσης «Αθήνα Μαγκουφάνας», της «Πρωτοβουλίας Πολιτών», του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Αριστοτέλη» και του Συλλόγου «Άνω Πεύκη».
Δυσαρέσκεια, πάντως, προκάλεσε στη δημοτική αρχή η ισχνή παρουσία της μείζονος μειοψηφίας, δεδομένου ότι μοναδική παρούσα από την παράταξη ήταν η δημοτική σύμβουλος Βασιλική Νικολαροπούλου.
Αναλυτικό ρεπορτάζ στις έντυπες εκδόσεις της ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ
Αμάλθεια Καραλή