Ακραίος θα είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς (Κατάσταση Συναγερμού – Κατηγορία 5) αύριο Παρασκευή 8 Αυγούστου, σε περιοχές της Περιφέρειας Αττικής σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.).
Στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης στον Δήμο Βριλησσίων απαγορεύεται η κυκλοφορία στις οδούς:
-Σεβαστιανού (από Λ. Πεντέλης έως Καλαβρύτων)
-Παύλου Μελά (από Λ. Πεντέλης έως Παπαφλέσσα)
H Πολιτική Προστασία του Δήμου Βριλησσίων βρίσκεται σε επιφυλακή, τηλέφωνο επικοινωνίας σε περίπτωση ανάγκης: 695 63 06 043.
Ο Δήμος Bριλησσίων συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, α αποφεύγοντας κάθε ενέργεια στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια:
-Κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών
-Χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (π.χ. δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης)
-Υπαίθριες ψησταριές
-Κάπνισμα μελισσών
-Ρίψη αναμμένων τσιγάρων
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. Σε περίπτωση που αντιληφθείτε πυρκαγιά, ειδοποιήστε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό 199.
Δείτε επίσης: Άλλαξε όψη η Πλατεία Αναλήψεως