Η εκδήλωση ξεκίνησε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, από τον δήμαρχο Πεύκης Γιάννη Θεοδωρακόπουλο και τα μέλη του Δ.Σ. των εργαζομένων στον Δήμο. Ο κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος στον χαιρετισμό του είπε: «Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά με υγεία. Θέλω να τονίσω για ακόμα μία φορά ότι η δημοτική αρχή θα είναι δίπλα σας σε ό,τι τη χρειαστείτε. Όλοι θέλουμε να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη και όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε».Ο δήμαρχος αφιέρωσε το κομμάτι στον Δήμο Πεύκης.
Στη συνέχεια η κ. Μαρία Δούκα μιλώντας για τους εργαζόμενους στον Δήμο είπε: «Εύχομαι να έχουμε μια καλή συνεργασία με τη νέα δημοτική αρχή του τόπου, η οποία θα είναι ιδιαίτερα αποδοτική για την Πεύκη». Η κ. Μ. Δούκα αφιέρωσε το κομμάτι της στους εργαζόμενους του Δήμου Πεύκης.
Στη συνέχεια ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμη Μπαλασόπουλο, ο οποίος ευχήθηκε ο νέος χρόνος να είναι ο καλύτερος δυνατός για όλους, όσοι εργάζονται στον Δήμο Πεύκης.
Κομμάτι έκοψαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σταύρος Μονεμβασιώτης, οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Μπόλλας, Μαριάννα Μαμαλάκη και Κώστας Μπαλδεράνος. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν και από τους εκπροσώπους του τοπικού Τύπου να κόψουν ένα κομμάτι, δείχνοντας για ακόμα μία φορά ότι σέβονται και εκτιμούν τους ανθρώπους που ενημερώνουν τον κόσμο.
Μετά την κοπή της πίτας, σειρά είχε ο χορός και το τραγούδι, καθώς οι τραγουδιστές ξεσήκωσαν τον κόσμο με νέες αλλά και παλαιότερες ελληνικές επιτυχίες. Τα λουλούδια έπεφταν βροχή, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που ανέβηκαν στην πίστα για να χορέψουν.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Σταύρος Μονεμβασιώτης, οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Μπόλλας, Μαριάννα Μαμαλάκη και Κώστας Μπαλδεράνος. Επίσης διακρίναμε τους δημοτικούς συμβούλους Γιώργο Ζαφειρόπουλο, Ελένη Γατζία, Παναγιώτη Κανέλλο και τον Μιχάλη Μαρκουλάκη.
Η γιορτή ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη και ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, με την αποχώρηση και τον τελευταίων εργαζομένων του Δήμου από το κέντρο.