Παναγιώτης Ασβεστάς – Λαϊκή Συσπείρωση
«Η οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Δήμος γίνεται το άλοθι για την επιβολή νέων φόρων»
Αν θα μπορούσαμε να ιεραρχήσουμε με κάποιο τρόπο τα ζητήματα που έχει να διαχειριστεί ο Δήμος, θα ορίζαμε ως πιο σημαντικό τα οικονομικά του Δήμου. Από την άποψη αυτή η οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Δήμος γίνεται το άλοθι για την επιβολή νέων φόρων, αύξηση συνδρομών στις παροχές των δημοτών αλλά και περικοπή τους, όπως επίσης γίνεται ο δούρειος ίππος για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, όπως π.χ. της καθαριότητας ή τη λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
Με βάση λοιπόν την πολιτική που ακολουθεί η δηματική αρχή όλο αυτό το διάστημα, που δεν αποκλίνει ούτε στο ελάχιστο από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές των κυβερνήσεων, (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ παλαιότερα, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τώρα) φαίνεται οτι αυτή θα είναι και η κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί ο Δήμος το επόμενο διάστημα. Όλες οι υπηρεσίες ευθυγραμμίζονται στη λογική της ανταποδοτικότητας, κάτι που καθορίζεται και από τον «Καλλικράτη» που όλες οι παρατάξεις συμφωνούν στην εφαρμογή του. Η Λαϊκή Συσπείρωση και οι εκλεγμένοι σύμβουλοι στους Δήμους και τις Περιφέρειες είμαστε απέναντι σε αυτή την πολιτική. Δεν είναι λύση για εμάς να χαρατσώνεται ο λαός, αλλά αντίθετα να υπάρξει σημαντική μείωση των ανταποδοτικών τελών, κατάργηση των δημοτικων τελών σε λαϊκές οικογένειες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις βασικές τους υποχρεώσεις, αλλά και των συνδρομών με παράλληλη διεκδίκηση πόρων από την κεντρική διοίκηση. Να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται για την καπιταλιστική κρίση που βιώνει ο λαός μας όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από τη φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου σε ποσοστό 45% ή και την έκτακτη φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων του Δήμου μας (τράπεζες, σούπερ μάρκετ κ.λπ.).
«Οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, μπήκαμε μπροστά στη διεκδίκηση του λαού για τα μικρά και μεγάλα ζητήματα»
Όλο αυτό το διάστημα, οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, μπήκαμε μπροστά στη διεκδίκηση του λαού για τα μικρά και μεγάλα ζητήματα. Προσπαθήσαμε να οργανώσουμε την πάλη του λαού απέναντι στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μπροοστά στις απεργιακές κινητοποιήσεις (12 Νοέμβρη και 3 Δεκέμβρη) αλλά και επιμέρους κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις που θα ανακουφίσουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά και για να αποκρουστεί η αντιλαϊκή μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό αλλά και για να ανοίξει ο δρόμος της συνολικής ανατροπής, για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου και την οικοδόμηση μιας κοινωνίας απαλλαγμένης από το κέρδος, όπου ο λαός θα είναι στην εξουσία και η οικονομία θα είναι σχεδιασμένη για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Δημήτρης Κωνστάντος – ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ ΠΕΥΚΗ.-
«Είμαστε υπερήφανοι γιατί ο απολογισμός του 2015 τεκμηριώνει τις δεσμεύσεις μας»
Στον προεκλογικό μας λόγο διακηρύξαμε την πρόθεσή μας να είμαστε συνενωτικοί και συνεργατικοί στην ουσία των ζητημάτων που απασχολούν τους συμπολίτες μας και το Δήμο. Είμαστε υπερήφανοι γιατί ο απολογισμός του 2015 τεκμηριώνει τη δέσμευσή μας αυτή όπως αβίαστα συνάγεται από τις επιλογές και τις πρωτοβουλίες μας:
– Υπερψηφίσαμε, μόνοι από το σύνολο της αντιπολίτευσης, την εισήγηση της Διοίκησης για την αναχρηματοδότηση των δανείων του Δήμου στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
– Καταθέσαμε, μόνοι μας, τα συμπεράσματα του διαχειριστικού ελέγχου που διενεργήθηκε από τη Διοίκηση του Δήμου στο ΠΕ.Α.Π. ως οφείλαμε, στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, διασώζοντας στη συνείδηση των συμπολιτών μας την προσήλωση των θεσμικών οργάνων στην αρχή της διαφάνειας.
– Υπήρξαμε παρόντες στο σύνολο των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου λαμβάνοντας θέση σε όλες τις ψηφοφορίες. Οι θετικές μας ψήφοι προς τις εισηγήσεις της διοίκησης είναι οι περισσότερες από τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, στοιχείο που πιστοποιεί τη συναινετική μας διάθεση.
– Συνεργαστήκαμε και υποστηρίξαμε όλα τα αιτήματα παρατάξεων της αντιπολίτευσης για εισαγωγή θεμάτων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με κορυφαία το επισιτιστικό πρόγραμμα, το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων και την αξιολόγηση σε διάφορα επίπεδα λειτουργίας των δύο νομικών προσώπων του Δήμου, ΠΕ.Α.Π. και ΚΟΙΠΑΠ.
– Αναδείξαμε στις προ ημερησίας διάταξης συζητήσεις του δημοτικού συμβουλίου, θέματα όπως η οδός Βύρωνος, η δημοτική συγκοινωνία, η καθαριότητα, οι ελλείψεις και τα προβλήματα των σχολικών μονάδων κ.α. σύμφωνα με τις επισημάνσεις των συμπολιτών μας και την επιμελή μας ενασχόληση και παρουσία.
– Ταχθήκαμε με πρωταγωνιστικό τρόπο στο πλευρό των παρόδιων της «πλατείας» (οικόπεδο Πέρρου) Πεύκης για πολύπλευρη και ουσιαστική συνδρομή του Δήμου στην απαλλαγή τους από τα δυσβάστακτα και άδικα όπως έχει εξελιχθεί το συγκεκριμένο έργο οικονομικά βάρη.
– Επισημάναμε και υποστηρίξαμε συστηματικά τομείς όπως η εθελοντική αιμοδοσία, η δημοτική βιβλιοθήκη και τα πνευματικά αθλήματα με πρωτεύον το σκάκι για τα οποία καταθέσαμε πρόταση δημιουργίας ειδικής αίθουσας αποκλειστικής χρήσης.
«Πρωτεύον κριτήριο ο ενιαίος χαρακτήρας του Δήμου μας»
Πρωτεύον κριτήριο σε κάθε ενέργεια και απόφασή μας υπήρξε ο ενιαίος χαρακτήρας του Δήμου μας με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα σε επίπεδο συμβολισμού και ουσίας, την πρότασή μας για επιμερισμό του ειδικού τέλους Λυκόβρυσης στο σύνολο του Δήμου ώστε από 0,80 ευρώ να μειωθεί στα 0,28 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Στηρίξαμε και κάθε άλλη σχετική εισήγηση όπως τη διενέργεια της μίας παρέλασης στην Λυκόβρυση αναμένοντας την 25η Μαρτίου 2016 να υλοποιηθεί.
– Προσφέραμε τη διακριτική μας συνεργασία στο σύνολο των δομών του Δήμου. Δυστυχώς μόνον το ΠΕ.Α.Π. ανταποκρίθηκε, παρέχοντας τη δυνατότητα υποστήριξης συγκεκριμένων δραστηριοτήτων, διαδικασία που αναμένεται να ενδυναμωθεί περισσότερο το 2016 με απόλυτο σεβασμό στους θεσμικά διακριτούς ρόλους που εκπροσωπούμε.
– Εκπροσωπήσαμε επάξια, σε συνεργασία με άλλους επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης, τα συμφέροντα των συμπολιτών μας με κυριότερο την ενεργοποίηση εκ νέου της προγραμματικής σύμβασης για τον εξωραϊσμό του Δημοτικού Σταδίου από την Περιφέρεια, έργο που είχε αδρανοποιηθεί λόγω των βαρύτατων χαρακτηρισμών που είχε αποδώσει ο Δήμαρχος στο πρόσωπο του Αντιπεριφερειάρχη Αττικής για το επισιτιστικό πρόγραμμα.
– Αντιτάξαμε τα επιχειρήματα, την ψυχραιμία, την ευπρέπεια και τον πλήρη σεβασμό του κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου στις συνεχείς προκλήσεις από τον Δήμαρχο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, που εντάθηκαν με γεωμετρική πρόοδο μετά την απόφασή μας για κατάθεση του διαχειριστικού ελέγχου που διενεργήθηκε στο ΠΕ.Α.Π. στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.
– Επαινέσαμε πολλές φορές μέλη της πλειοψηφίας για ενέργειές τους οι οποίες είχαν κατά την κρίση μας θετικό χαρακτήρα επιθυμώντας και μέσω του δημόσιου λόγου της παράταξής μας να τεκμηριώσουμε τη συναινετική και συνεργατική μας διάθεση.
Με την παρουσία μας το 2015, κατέχοντας 1 μόλις από τις 33 θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θεωρούμε ότι εκπροσωπήσαμε επάξια το σύνολο των συμπολιτών μας, δημοσιοποιώντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα τις τοποθετήσεις μας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και ανταποκρινόμενοι με συνέπεια σε κάθε δημοσιογραφικό αίτημα.