«Βάρος για την απόκτηση ελεύθερων χώρων»
Ο δήμαρχος Πεύκης αναφέρθηκε και στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής ώστε η Πεύκη να αποκτήσει ελεύθερους χώρους, χαρακτηρίζοντας το θέμα ως το πιο σοβαρό. «Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε για να σωθούν κάποιοι από τους εναπομείναντες ελεύθερους χώρους. Σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρ, η πόλη, ενώ θα έπρεπε να έχει 200 στρέμματα ελεύθερους χώρους, διαθέτει μόλις 30-35 στρέμματα.
Για να προχωρήσουμε το θέμα δημιουργήσαμε διαπαραταξιακή επιτροπή για τους ελεύθερους χώρους, στην οποία προεδρεύω ο ίδιος. Και είναι η μοναδική επιτροπή στην οποία προεδρεύω. Θεωρώ ότι είναι η τελευταία μας ευκαιρία να σώσουμε κάτι. Η πρώτη καταμέτρηση ολοκληρώνεται και σε λίγο καιρό θα έχουμε μια πλήρη εικόνα.
Ωστόσο, υπάρχουν και ευχάριστα νέα, όπως αυτά σχετικά με το οικόπεδο Πέρου, του οποίου η απαλλοτρίωση ολοκληρώθηκε την Παρασκευή και σε λίγες ημέρες θα μας ανήκει και τυπικά. Είναι 3,7 στρέμματα και θα γίνει εκεί η κεντρική πλατεία της πόλης. Για πλατεία ακούγατε πολλά χρόνια αλλά τώρα δεν είναι λόγια, είναι πραγματικότητα. Θα θυμάστε, πάντως, πολλές ταμπέλες εκεί…».
«Η Λεωφ. Κύμης είναι το κλειδί του κυκλοφοριακού»
Ο δήμαρχος Πεύκης, μιλώντας για το κυκλοφοριακό πρόβλημα το οποίο υπάρχει στην πόλη, τόνισε: «Το κυκλοφοριακό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και δεν λύνεται εύκολα. Αν ήταν θέμα καθαρά τοπικού χαρακτήρα θα είχαμε ήδη προχωρήσει το μεγάλο θέμα της Βύρωνος, που αποτελεί βραχνά ή της Αγωνιστών και της Χρυσοστόμου Σμύρνης, για να περιοριστώ μόνο στην πλευρά της πόλης που υποφέρει εξαιτίας της Αττικής οδού. Εμείς έχουμε προχωρήσει τις διαδικασίες για την επικαιροποίηση της παλαιότερης κυκλοφοριακής μελέτης, η οποία θα ανατεθεί πολύ σύντομα, αλλά θεωρούμε ότι η καλύτερη λύση είναι η προέκταση της Κύμης. Γι αυτό και ο ∆ήμος μας ήταν πρωτοπόρος στις εκδηλώσεις που έγιναν το καλοκαίρι από τους τέσσερις όμορους ∆ήμους, την Πεύκη, το Μαρούσι, το Ηράκλειο και την Κηφισιά».
Ο δήμαρχος Πεύκης αναφέρθηκε και στο ξήλωμα των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, λέγοντας: «Η Πεύκη ήταν από τους πρώτους δήμους που προχώρησαν στο ξήλωμα των παράνομων πινακίδων. Για εμάς η ασφάλεια των πολιτών ήταν και είναι πάνω από όλα. Και στο θέμα αυτό θα δώσουμε συνέχεια. Θα ζητήσουμε και από την αγορά της πόλης να βοηθήσει ώστε να φύγουν οι εμπορικές πινακίδες που είναι επικίνδυνες, εμποδίζουν τους πεζούς ή καταστρέφουν την εικόνα της πόλης. Ταυτόχρονα, προχωρήσαμε στην εγκατάσταση νέων, σύγχρονων στάσεων, που είναι σύμφωνες με τις επιταγές του νόμου. Επίσης, στους δρόμους τοποθετήσαμε νέους οδοδείκτες και με λατινικούς χαρακτήρες».






































































































