Την πρώτη ημέρα του νέου κύκλου «Ημέρα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων» διοργάνωσε το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στο σταθμό του ΗΣΑΠ ο Δήμος Αμαρουσίου, σε συνεργασία με τους φιλοζωικούς συλλόγους Αμαρουσίου ΠεΦιΠο. και Αιγιάλειας «Τα Φιλαράκια», με σκοπό να προσφέρει μια δεύτερη ευκαιρία σε αδέσποτα σκυλιά και γατάκια που αναζητούν ένα στοργικό σπίτι.
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Δήμου, η δράση
στην οποία παραβρέθηκε και ο δήμαρχος της πόλης Θεόδωρος Αμπατζόγλου «στέφθηκε από επιτυχία με την ιδιαίτερα θερμή ανταπόκριση των Μαρουσιωτών», με τον Δήμαρχο να δηλώνει: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτήν την δράση αλλά και στις επόμενες όπως έχουν ανακοινωθεί από τον Δήμο μας. Συγχαρητήρια στους εθελοντές, τους φιλοζωικούς συλλόγους και τους πολίτες που άνοιξαν την καρδιά και το σπίτι τους σε ένα αδέσποτο ζώο». Και ο Θ. Αμπατζόγλου πρόσθεσε: «Η υιοθεσία δεν είναι μόνο μια πράξη ευθύνης, αλλά και μια πράξη αγάπης που αλλάζει ζωές — τόσο των ζώων όσο και των ανθρώπων. Συνεχίζουμε ως δημοτική Αρχή, τη δέσμευσή μας για την προστασία των αδέσποτων ζώων και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής τους, μέσω στοχευμένων ενεργειών και δράσεων που έχουν ως επίκεντρο τη φροντίδα και την ασφάλειά τους. Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Αμαρουσίου έχει κάνει άλματα τόσο στην προστασία των αδέσποτων όσο και στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης».
Ο υπεύθυνος από την πλευρά του Δήμου για τη διοργάνωση της «Ημέρας Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων» αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Γιάννης Ιωαννίδης τόνισε ότι «σύμφωνα με τον προγραμματισμό του δημάρχου και πολλές παράλληλες δράσεις κατά τη διάρκεια του έτους, το Μαρούσι έχει ανέβει ψηλά κατά τα τελευταία χρόνια στον τομέα της προστασίας των αδέσποτων και σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει την εικόνα του παρελθόντος».
Μαζί με τους εθελοντές και τους εκπροσώπους των συλλόγων, τη συμβολή του για την ευημερία και την προστασία των μικρών φίλων μας προσέθεσε ο δημοσιογράφος και εθελοντής στο κομμάτι περισυλλογής και ευζωίας των αδέσποτων του Δήμου Αμαρουσίου Δημήτρης Φαλλιέρος, ο οποίος με οδηγίες του για τα μικρά αδέσποτα της πόλης, ενημέρωσε το κοινό για τεχνικές υγιούς περισυλλογής και περίθαλψης.
Στη διάρκεια της «Γιορτής Υιοθεσίας», σύμφωνα πάντα με τον Δήμο, έγινε εγγραφή νέων εθελοντών, υιοθετήθηκε 1 γατάκι ενώ εκδηλώθηκε ενδιαφέρον τουλάχιστον για τρία γατάκια ακόμη.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Πέτρος Κόνιαρης, Δημήτρης Σμυρνής, Γιάννης Νικολαράκος και Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Κατερίνα Βουρλάκη, η εντεταλμένη σύμβουλος Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς Φανή Λέκκα, η δημοτική σύμβουλος Ευτυχία Παρασύρη, ο πρόεδρος της πενταμελούς επιτροπής του Δήμου για τη διαχείριση των αδέσποτων Νικόλας Τακτικός, ενώ από τον Περιβαλλοντικό Φιλοζωικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Αμαρουσίου (ΠΕΦΙΠΟ) παραβρέθηκαν η πρόεδρος Μαριάννα Ζερβάκη και τα μέλη του Δ.Σ. Εύα Μαυρίδου, Μιμίκα Παπαναστασίου, Ελένη Σκιαδά καθώς και μέλη – εθελοντές του Δ.Σ. από το Φιλοζωικό Σύλλογο Αιγιαλείας «Τα φιλαράκια».
– ΠεΦιΠο: Pefipomaroussi.gr
– Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιαλείας «Τα φιλαράκια»: fsa-strayanimalsgreece.gr