Το όραμά του να καταστήσει το Μαρούσι ως έναν Δήμο – πρότυπο αναλύει με συνέντευξή του στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ ο δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές της Κυριακής 8 Οκτωβρίου. Προς τούτο παραθέτει τους τρεις βασικούς άξονες, στους οποίους κινείται το πρόγραμμα του συνδυασμού ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΨΗΛΑ!
Παράλληλα, αναφέρεται στο έργο που έγινε επί διοίκησής του κατά την τετραετία που ολοκληρώνεται, το οποίο και χαρακτηρίζει ως «μετρήσιμο, χειροπιαστό και πολυδιάστατο».
Ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου θέτει τον τομέα της Πολιτικής Προστασίας ως μείζονα προτεραιότητα, κρούοντας, παράλληλα, τον κώδωνα προς την Περιφέρεια για το σημαντικό αλλά «παγωμένο» για χρόνια έργο της διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς, εξηγεί πόσο σημαντικό για την υλοποίηση των έργων και παρεμβάσεων της δημοτικής Αρχής στην πόλη ήταν το «νοικοκύρεμα», όπως το χαρακτηρίζει, των οικονομικών του Δήμου, ενώ αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην πολεοδομική ισορροπία και τακτοποίηση σοβαρών και χρόνιων εκκρεμοτήτων την τετραετία που ολοκληρώνεται.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΘΑΝΗΣ
Σε λίγα 24ωρα οι κάλπες ανοίγουν. Ποιες είναι οι προτεραιότητες που έχετε θέσει για την επόμενη πενταετία, εφόσον οι Μαρουσιώτες ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό σας;
Οι Μαρουσιώτες στις 8 Οκτωβρίου αποφασίζουν να ανεβάσουν το Μαρούσι ακόμη πιο ψηλά! Κατά την τετραετή μας θητεία επιδείξαμε μετρήσιμο, χειροπιαστό και πολυδιάστατο έργο σε όλους τους τομείς ευθύνης μας και θέτουμε πλέον τις 15 προτεραιότητες της νέας πενταετίας. Το σχέδιό μας περιγράφεται μέσα από ένα φιλόδοξο, συνεκτικό, εφαρμόσιμο πρόγραμμα, το οποίο έρχεται ως συνέχεια στα πεπραγμένα μας, τα εξελίσσει και στοχεύει να καταστήσει τον Δήμο Αμαρουσίου πρότυπο σε όλη τη χώρα.
Ποιους τομείς θέτετε σε πρώτο πλάνο;
Οι προτεραιότητές μας βασίζονται σε συγκεκριμένους στρατηγικούς άξονες και είναι οι εξής:
Άξονας Ι: Το Μαρούσι να εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο, δυναμικά αναπτυσσόμενο, εξωστρεφές μητροπολιτικό κέντρο, με τις εξής προτεραιότητες:
–
Δρομολόγηση, διευκόλυνση και υποστήριξη μεγάλων παρεμβάσεων που αναβαθμίζουν την πόλη.
–
Μεγιστοποίηση της άντλησης και αξιοποίησης πόρων από τις διαθέσιμες χρηματοδοτικές πηγές, εθνικές, ενωσιακές και άλλες.
–
Συνεχής εξορθολογισμός της οικονομικής διαχείρισης στο Δήμο, με απόδοση στην τοπική κοινωνία «μερίσματος» από τη θετική πορεία των οικονομικών του Δήμου.
–
Ο Πολιτισμός πρωταγωνιστής στη νέα εποχή για το Μαρούσι.
-
Προτεραιότητα 5η: Επένδυση στον Αθλητισμό, με σύγχρονες υποδομές και διοργανώσεις, και ανοιχτή πρόσβαση σε όλους.
Άξονας ΙΙ: Το Μαρούσι να αποτελέσει μια πόλη με βελτιωμένη καθημερινότητα και υψηλή ποιότητα ζωής, με ανεπτυγμένες υποδομές και υπηρεσίες.
–
Με διαρκή βελτίωση της καθαριότητας, ενίσχυση της διαχείρισης απορριμμάτων και της ανακύκλωσης.
–
Με συντήρηση, διατήρηση και πύκνωση του πράσινου και των πράσινων χώρων.
–
Με περισσότερους, καλά συντηρημένους και προσβάσιμους δημόσιους χώρους σε κάθε περιοχή.
–
Σε γειτονιές με σύγχρονες υποδομές, φιλικές και ασφαλείς σε κάθε περιοχή και με αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας, βάσει των νέων δεδομένων που επιτάσσουν τα εντεινόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα και καταστροφές.
–
Με βιώσιμη αστική κινητικότητα και ενίσχυση της κινητικότητας και προσβασιμότητας για όλους, με νέους δρόμους και πεζοδρόμια.
–
Με σύγχρονες, ποιοτικές, και αποτελεσματικές ψηφιακές υπηρεσίες και δυνατότητες για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις
Άξονας ΙΙΙ: Το Μαρούσι να είναι δίπλα στους πολίτες και ιδιαίτερα σε όσους έχουν ανάγκη, με τρόπο σύγχρονο, ουσιαστικό και αποτελεσματικό.
-
Με διαρκή αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου και διεύρυνση της πρόσβασης σε κάθε πολίτη που έχει ανάγκη.
–
Επενδύοντας στη νέα γενιά, με σύγχρονες υποδομές και υπηρεσίες.
–
Αντιμετωπίζοντας κάθε είδους αποκλεισμούς, ανισότητες και διακρίσεις.
-
Με κινητοποίηση και συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών, ολοκληρωμένο Πρόγραμμα προστασίας των αδέσποτων ζώων με γνώμονα το τρίπτυχο Στειρώνω – Τσιπάρω – Υιοθετώ.
– Ας μείνουμε στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας. Αναφέρατε ότι αποτελεί μια από τις προτεραιότητες του προγράμματός σας για την νέα πενταετία. Για ποιους λόγους;
Θίγετε έναν τομέα απόλυτης προτεραιότητας για τον οποίο έχουμε εργαστεί μεθοδικά από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε το 2019, ενισχύοντας με οχήματα, μέσα και εξοπλισμό την Πολιτική Προστασία του Δήμου Αμαρουσίου και έχουμε σχεδιάσει ακόμη περισσότερα για τη νέα πενταετία.
Οι θεομηνίες, όμως, που έχουν πλήξει την χώρα τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα τη φονική πλημμύρα στον Θεσσαλικό κάμπο, μας δείχνουν ότι επείγει το κεντρικό κράτος σε συνεργασία με του ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού να επαναπροσδιορίσουν άμεσα την πρόληψη και την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων. Με την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, τον σχεδιασμό και υλοποίηση προωθημένων σχεδίων αντιμετώπισης, την εκπαίδευση του πληθυσμού, όπως και την απαραίτητη άρση όλων των γραφειοκρατικών εμποδίων που κωλυσιεργούν σημαντικά έργα υποδομής.
Πόσο θωρακισμένη είναι η πόλη απέναντι σε έντονα καιρικά -και δη πλημμυρικά- φαινόμενα; Και τι συμβαίνει με το μείζον και πολυσυζητημένο έργο της διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς;
Το μείζον ζήτημα για το Μαρούσι παραμένει το ρέμα Σαπφούς, μήκους περίπου 10 χλμ. Παρά τις προσπάθειες του Δήμου και της Περιφέρειας Αττικής, η οποία είναι η αποκλειστική αρμόδια για τη διευθέτησή του, οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις συνεχίζουν να αποτελούν τροχοπέδη στην ασφάλεια της πόλης. Στα 4 χρόνια διοίκησής μας οι πιέσεις μας είναι συνεχείς. Το ρέμα Σαπφούς πρέπει να δημοπρατηθεί και να εκτελεστούν τα έργα άμεσα.
Εκτός από το ρέμα, ωστόσο, από την πρώτη ημέρα της θητείας μας, προγραμματίσαμε και συνεχίζουμε την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης σε σημεία που χρήζουν επέμβασης. Ενδεικτικά αναφέρω ότι ακόμη και σήμερα δύο βρίσκονται σε εξέλιξη 2 διαφορετικά έργα απορροής ομβρίων υδάτων, επί των οδών Θεμιστοκλέους στο Νέο Τέρμα και Σουρή, στο κέντρο της πόλης. Ταυτόχρονα αντίστοιχα έργα συνεχίζονται στις οδούς Παρνασσού, 28ης Οκτωβρίου και Αναβρύτων, ενώ τις επόμενες ημέρες ξεκινούν αντιπλημμυρικά έργα στον Άγιο Νικόλαο.
Υπενθυμίζω ότι προβλέπεται η υλοποίηση αντίστοιχου έργου απορροής ομβρίων και στην περιοχή της Αγίας Φιλοθέης, μετά και την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου μας και την Περιφέρεια Αττικής.
Κάνοντας έναν μίνι απολογισμό, για ποια έργα είστε ικανοποιημένος στη θητεία που ολοκληρώνετε και σε ποιους τομείς θεωρείτε ότι υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει;
Νομίζω ότι αποτελεί γενική παραδοχή στη Μαρουσιώτικη κοινωνία ότι αυτά τα τελευταία 4 χρόνια η διοίκησή μας απέδειξε ότι είναι για τα δύσκολα. Επειδή είχαμε και σχέδιο και προγραμματισμό, αποφασίσαμε ότι δεν θα κρύψουμε κάτω απ΄ το χαλί θέματα που χρόνιζαν ακόμη και για δεκαετίες.
Αναπλάσαμε και δημιουργήσαμε νέους κοινόχρηστους, αθλητικούς, πολιτιστικούς χώρους, πλατείες, παιδικές χαρές, το υπερσύγχρονο κλειστό Ζεκάκειο Γήπεδο για μπάσκετ και βόλεϊ. Ανακαινίσαμε το εμβληματικό νεοκλασικό Άρτεμις στην οδό Σουρή, ξεκινήσαμε και ολοκληρώνουμε την πλήρη αναπαλαίωση της πρώην Βίλας Λουμίδη, δώσαμε στην Μαρουσιώτικη κοινωνία ανακαινισμένες, οικολογικά σχεδιασμένες τις πλατείες Ηρώων, Αγίου Αθανασίου, Δέγλερη, αλλά και το πρότυπο πάρκο αναψυχής στον Άγιο Θωμά.
Το έργο που παραδώσαμε αφορά και στις 17 Πολεοδομικές Ενότητες του Δήμου, σε όλες τις γειτονιές της πόλης μας. Ανακαινίσαμε σχολικές μονάδες, παιδικούς σταθμούς, εγκαινιάσαμε έναν καινούριο, προχωρήσαμε στη λειτουργική κι αισθητική αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου με νέα σώματα LED, κάδους, καθιστικά και αστικό εξοπλισμό, αποκτήσαμε 3 νέα οχήματα για τη δημοτική μας συγκοινωνία, ασφαλτοστρώσαμε 45.000 τ.μ. δρόμων και προγραμματίζουμε ακόμη 120.000 τ.μ., εγκαταστήσαμε συνολικά 1.070 νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED και προγραμματίζουμε για επιπλέον 5.500.
Και ταυτόχρονα προβήκαμε στην εκτέλεση σύνθετων τεχνικών έργων που θα μείνουν ως παρακαταθήκη στην πόλη. Αναφέρομαι χαρακτηριστικά στην ολοκλήρωση των έκτακτων έργων αντιμετώπισης της άκρως επικίνδυνης κατολίσθησης στην Ερεσσού της Νέας Λέσβου, όπως και στη διάνοιξη της οδούΤυμφρηστού με έργα κατασκευής αγωγών ακαθάρτων και ομβρίων.
Τονίζω ότι επιτύχαμε χρηματοδοτήσεις 24,13 εκ. ευρώ για έργα πνοής: υποδομές και υπηρεσίες εξωστρέφειας που έχει ανάγκη η πόλη μας, με τους δημότες μας να διαπιστώνουν ότι δώσαμε προτεραιότητα και στον Αθλητισμό και στον Πολιτισμό, και την Κοινωνική Πολιτική και στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου και στην προστασία των αδέσποτων ζώων με ένα πολύ επιτυχημένο πρόγραμμα στειρώσεων – τσιπαρίσματος – υιοθεσιών.
Για την καθημερινότητα και δη για την καθαριότητα τι επιτύχατε και πώς σκοπεύετε να κινηθείτε την ερχόμενη 5ετία;
Στον Τομέα της Καθαριότητας αλλάξαμε ριζικά όλη την εικόνα και για την νέα πενταετία ανεβάζουμε ακόμη πιο ψηλά τον πήχη. Αποκτήσαμε 23 νέα οχήματα -απορριμματοφόρα και οχήματα έργου- και προγραμματίζουμε ακόμη 10, δίνοντας στους εργαζομένους τα απαραίτητα «όπλα» για την καθημερινή μάχη της καθαρής πόλης. Προμηθευτήκαμε 1.100 νέους κάδους, απορριμμάτων και ανακύκλωσης και προγραμματίζουμε την απόκτηση άλλων 1.800. Τοποθετήσαμε κάδους για ρούχα, παπούτσια, μαγειρικά έλαια, γυαλί, χαρτί, πλαστικά, λιπαντικά κ.α. με στόχο την εμπέδωση διαφορετικών ρευμάτων Ανακύκλωσης και την απομείωση του όγκου των σύμμεικτων απορριμμάτων που είναι και το ζητούμενο.
Για τη νέα 5ετία, στη μάχη της Καθαριότητας ακολουθούμε τις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές της Κυκλικής Οικονομίας, με γνώμονα και στόχο τη Διαλογή στην Πηγή. Καθώς έχουμε επικαιροποιήσει το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, εφαρμόζουμε το πρόγραμμα του «καφέ» κάδου, δηλαδή της συλλογής βιοαποβλήτων και για τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και για τα νοικοκυριά μέσω της οικιακής κομποστοποίησης. Στα χέρια μας την 5ετία που έρχεται αξιοποιούμε την τεχνολογία και ακολουθούμε τα 3 «πράσινα» βήματα της σύγχρονης διαχείρισης αποβλήτων: Αποφυγή – Επαναχρησιμοποίηση – Ανακύκλωση.
Αναπλάσεις και ανακαινίσεις σε πλατείες και κοινόχρηστους χώρους υλοποιήσατε. Η βελτίωση των πεζοδρομίων στο Μαρούσι δεν είναι στα σχέδιά σας;
Ευχαριστώ πολύ για αυτή την ερώτηση διότι θέλω να καταστήσω σαφές ότι θα αξιοποιήσουμε κάθε διαθέσιμη εθνική κι ευρωπαϊκή χρηματοδοτική πηγή, είτε μέσω προγραμμάτων αστικών αναπλάσεων, είτε υλοποιώντας σημειακές παρεμβάσεις ακόμη και με ίδιους πόρους, για να αλλάξουμε ριζικά την εικόνα των πεζοδρομίων μας στο Μαρούσι! Πρόταγμα και βασική προτεραιότητα είναι να φτιάξουμε στο Μαρούσι ασφαλή, σύγχρονα και προσβάσιμα πεζοδρόμια. Οι συμπολίτες μας όπως και οι επισκέπτες του Μητροπολιτικού μας Δήμου θέλουμε να περπατούν σε πεζοδρόμια όπως αρμόζει σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη!
Συναφές ζήτημα είναι το κυκλοφοριακό στο Μαρούσι. Τι προτίθεστε να κάνετε για να αποφορτιστεί η πόλη από τον μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, που εντείνεται χρόνο με τον χρόνο;
Όσο εντείνεται ο κυκλοφοριακός φόρτος στο Λεκανοπέδιο, τόσο επιβαρύνεται το Μαρούσι και αυτό γιατί ο Δήμος μας αποτελεί κόμβο επιχειρήσεων στην περίθαλψη, το εμπόριο, την ψυχαγωγία, την τεχνολογία. Ο αριθμός των επισκεπτών και εργαζομένων είναι όσος και οι κάτοικοι του Αμαρουσίου!
Όσο αυξάνει η οικονομική δραστηριότητα των επιχειρήσεων που εδράζουν στην πόλη μας, τόσο μεγαλώνει και η κυκλοφοριακή επιβάρυνση, γεγονός που σημαίνει ότι απαιτείται ολιστικό σχέδιο σε υποδομές, μεταφορές, υπηρεσίες στάθμευσης και πολεοδομικές παρεμβάσεις για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το εντεινόμενο ζήτημα. Πολιτεία και Δήμος απαιτείται να συνεργαστούν, πράγμα που εμείς επιδιώξαμε με θετική ανταπόκριση.
Το κυκλοφοριακό ήταν από τα πρώτα ζητήματα που μας απασχόλησαν και γι΄αυτό επιτύχαμε, μετά από διαλογική συνεργασία με ανώτατους αξιωματούχους της Κυβέρνησης αλλά και Δημάρχους όμορων Δήμων, να επισπεύσουμε το έργο διάνοιξης και επέκτασης της Λεωφόρου Κύμης προς την Εθνική Οδό. Καθώς γνωρίζουμε ότι μεγάλη «ανάσα» θα φέρει στον Δήμο μας η Γραμμή 4 του ΜΕΤΡΟ, διεκδικήσαμε να υλοποιηθούν με ταχύτερο ρυθμό οι σχετικές μελέτες επέκτασής της. Παράλληλα, είμαστε ένθερμοι υποστηρικτές για την υπογειοποίηση τμήματος της Λεωφόρου Κηφισίας, στο ύψος της οδού Πεντέλης, ένα έργο πνοής, που βρίσκει θετική ανταπόκριση από τους εμπλεκόμενους αρμόδιους φορείς.
Πέραν αυτών των πρωτοβουλιών, προαναγγέλλω ότι το προσεχές διάστημα θα έχουμε και ελεγχόμενη στάθμευση στο κέντρο του Αμαρουσίου, αλλά και όπου παρατηρείται σοβαρό πρόβλημα, με τη συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας και με πρόβλεψη παροχής αυτής της υπηρεσίας δωρεάν στους κατοίκους.
Συνδυαστικά με αυτό, ενισχύσαμε τη Δημοτική Συγκοινωνία αποκτώντας 3 νέα λεωφορεία -και προστίθενται άμεσα και άλλα 4- με στόχο να αυξηθεί ο αριθμός των κατοίκων που μετακινούνται καθημερινά από και προς το Μαρούσι με αυτό το φιλικό προς το Περιβάλλον μέσο μαζικής μεταφοράς, με ό,τι σημαίνει για τη μείωση ή και αποτροπή χρήσης του αυτοκινήτου.
Οι ευρωπαϊκές καλές πρακτικές στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλέπουν και πολεοδομικές – χωροταξικές παρεμβάσεις. Και σε αυτόν τον τομέα έχουμε κάνει πολλά. Αρχικά, για πρώτη φορά ο Δήμος Αμαρουσίου απέκτησε το δικό του Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας όπως και Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας, δηλαδή τα στρατηγικά σχέδια που αποτελούν τις απαραίτητες βάσεις μελετών γίνουν έργα υποδομής, με προβλέψεις βιώσιμης ανάπτυξης και ποιοτικού επιπέδου ζωής.
Όλα τα παραπάνω χρειάστηκαν -και χρειάζονται- πόρους για την υλοποίησή τους. Σε ποια κατάσταση βρίσκονται τα οικονομικά του Δήμου σε σχέση με ό,τι παραλάβατε το 2019;
Εξ αρχής, ως θεμελιώδες ζήτημα ήταν το οικονομικό νοικοκύρεμα του Δήμου Αμαρουσίου. Μετά από σκληρή δουλειά καταφέραμε και απαλλάξαμε τον Δήμο μας από χρέη 45 εκατομμυρίων ευρώ από δάνεια παλαιότερων χρήσεων με αποτέλεσμα οι υποχρεώσεις του Δήμου μας να έχουν διακανονιστεί και να μην υπάρχουν πλέον ληξιπρόθεσμες οφειλές! Η χρηστή διαχείριση στα οικονομικά του Δήμου μας αναγνωρίστηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους που μας βαθμολόγησε με «άριστα»! Απόρροια της σταθεροποίησης των οικονομικών μας ήταν η υλοποίηση πληθώρας έργων. Ουσιαστικά επιτύχαμε να κάνουμε πράξη τον βασικό και σημαντικό πυρήνα του προγράμματός μας, όπως σας το περιέγραψα πριν.
Διαχρονικό «στοίχημα» για το Μαρούσι είναι η ισόρροπη πολεοδομική του ανάπτυξη, αλλά και τα πολλά ανοιχτά «μέτωπα» που υπήρχαν και υπάρχουν σε αυτόν τον τομέα, με τις εντάξεις περιοχών στο σχέδιο. Τι έχετε κάνει για να άρετε πολεοδομικά εμπόδια που κρατούν δέσμιους τους πολίτες και τις περιουσίες τους και τι χρειάζεται το Μαρούσι για να αντιμετωπίσει τις πολεοδομικές προκλήσεις;
Η τακτοποίηση πλείστων πολεοδομικών θεμάτων που ταλάνιζαν για δεκαετίες ολόκληρες την πόλη, ήταν προτεραιότητά μας. Αναφέρομαι ενδεικτικά στα Ηπειρώτικα – Καρπάθικα, στην περιοχή Τζον Βορρέ, τον Νότιο Σωρό, την περιοχή Δηλαβέρη, στην εξασφάλιση 70 στρεμμάτων κοινόχρηστων χώρων από τον σταθμό Νερατζιώτισσας μέχρι το Ιασώ, στις σημειακές τροποποιήσεις του Πολεοδομικού Σχεδίου, σε περιοχές επέκτασης του σχεδίου πόλης, όπου πλέον απελευθερώνονται οι ιδιοκτησίες των κατοίκων, στην ανάκτηση και δημιουργία νέων, ελεύθερων, κοινόχρηστων χώρων πλέον των 167 στρεμμάτων για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, στις εν εξελίξει 170 διανοίξεις νέων οδών, όπως στην ψηφιοποίηση των αρχείων της Πολεοδομίας μέσω του συστήματος GIS για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Ταυτόχρονα, ο Δήμος μας αποκτά Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο, το πλέον σύγχρονο πολεοδομικό εργαλείο με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης, που καθορίζει με ασφάλεια δικαίου, όρους και περιορισμούς δόμησης, χρήσεις γης, επεκτάσεις οικισμών, οικιστικές και προς πολεοδόμηση περιοχές, μέτρα για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή κ.λπ. Βάζουμε τάξη στον χώρο με πλήθος πρωτοβουλιών, προς όφελος της δημοτικής περιουσίας καθώς και των ιδιοκτητών κατοίκων του Αμαρουσίου.
Ολοκληρώνοντας κύριε Αμπατζόγλου, η ετυμηγορία του μαρουσιώτικου λαού πλησιάζει. Με λίγες λέξεις, απευθυνόμενος στους Μαρουσιώτες, τι τους λέτε;
Καλώ όλες τις Μαρουσιώτισσες και τους Μαρουσιώτες να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον συνδυασμό ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΨΗΛΑ! Θα κάνουν την επιλογή καθοριστικής σημασίας που θα δώσει τη δυνατότητα στην πόλη μας να συνεχίσει την ανοδική της πορεία και να γίνει ένα σύγχρονο μητροπολιτικό κέντρο, με σεβασμό στον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Όποιος αγαπά το Μαρούσι είναι μαζί μας!