Με δυο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια ο ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ αποχαιρέτησε το Κύπελλο EHF. Το συγκρότημα του Κωστή Μπουνα στο δεύτερο παιχνίδι με την πρωταθλήτρια Σερβίας Βοϊβοντίνα ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με 26-24 και σε συνδυασμό με την ήττα του πρώτου αγώνα (33-13) είπε «αντίο» την Ευρώπη για τη σεζόν 2017-2018 και πλέον κάνει στροφή στις εγχώριες διοργανώσεις.
Στο παιχνίδι της Κυριακής, ο Γιώργος Τόμπρος και οι συμπαίκτες έφτασαν μια ανάσααπό τη νίκη όμως λύγισαν στο φινάλε. Στο πρώτο ημίχρονο, οι «μπλε» μπλόκαραν επιθετικά τους παίκτες της Βοϊβοντίνα. Με πολύ καλή άμυνα και επιθετικό πλουραλισμο προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 10-16.
Στην επανάληψη, οι Σέρβοι «έτρεξαν» ένα σερί 6-0 και ισοφάρισαν στο 38ολέπτο (16-16).16). Το παιχνίδι είχε μετατραπεί σε ντέρμπι με τις δυο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ (20-21 στο 45ολεπτο, 24-23 στο 53ολεπτο). Στα τελευταία λεπτά η Βοϊβοντίνα κατάφερε να προηγηθεί υποχρεωνοντας τελικά τον ΑΣΕΔ στην ήττα με 26-24.
Βοϊβοντίνα – ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ: 26-24
Τα πεντάλεπτα: 1-5, 4-6, 4-10, 5-13, 8-14, 10-16 (ημίχρονο), 13-16, 18-18, 20-21, 22-22, 24-24, 26-24.
ΑΣΕ Δούκα (Κωστής Μπούνας): Μπραουδάκης, Αραπακόπουλος 2, Παπαπούλιος 2, Ζιβούλοβιτς 4, Νταρσουλάντ 3, Κεδέρης 6, Τόμπρος, Ντούνης 5, Μωραϊτης, Κολλύρης, Μπάρμπας, Ζαφειράκης, Γκέρτσος 2, Αποστολίδης.
Βοϊβοντίνα(Ρούντιτς): Μίλιτς, Στογιανοβιτς, Γκαγκαλζ 2, Οστογιτς 2, Πέροβιτς, Ζέλιτς, Ναντόβεζα 3, Γιοβάνοβιτς 7, Βούτσκοβιτς 3, Ράτκοβιτς 2, Τρίφκοβιτς 3, Στάνκοβιτς 2, Μπογιανιτς, Γκροζντανιτς 2, Ράντοβιτς.
Δίλεπτα: 3/2, Πέναλτι: 2/2, 4/6.
Κωστής Μπούνας: « Επιστρέφουμε πιο ώριμοι»
Ο προπονητής του Δούκα, Κωστής Μπούνας μετά την ολοκλήρωση των δύο αναμετρήσεων με την Βοϊβοντίνα έκανε το Ευρωπαϊκό «ταμείο» της ομάδας του:
«Ξεκινώντας τη διαδικασία των δυο πολύ δύσκολων ευρωπαϊκών παιχνιδιών είχαμε συμφωνήσει με τους παίκτες μου οτι ο στόχος μας θα ήταν να προσπαθήσουμε ναβελτιωθούμε σε συγκεκριμένα στοιχεία του παιχνιδιού μας σε σχέση με τα φιλικάπου είχαμε δώσει ως τότε στην Ελλάδα. Στο πρώτο παιχνίδι, παρά το γεγονός οτι μπήκαμε πολύ ώριμα στον αγώνα, κάποια εύκολα λάθη στην επίθεση έδωσαν την ευκαιρία στη Βοϊβοντίνα να βγάλει αιφνιδιασμούς και να πετύχει εύκολα γκολ με αποτέλεσμα να μην μπορέσουμε να προσαρμοστούμε στο ρυθμό των Σέρβων και να επανέλθουμε στο παιχνίδι.
Γνωρίζαμε ότι η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δυο ομάδες είναι μεγάλη ,αλλά σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στο τελικό σκορ του πρώτου αγώνα.
Στο δεύτερο παιχνίδι παίξαμε πολύ πιο συγκεντρωμένα και κατά διαστήματα αρκετά ποιοτικά και στοχευμένα. Στατιστικά βελτιώσαμε αισθητά όλους τους επιμέρους τομείς του παιχνιδιού μας και το πρώτο ημίχρονο ήταν το καλύτερο που έχουμε παίξει ως τωρα σε ολα τα φιλικά μας. Στο δεύτερο ημίχρονο παρά την αντίδραση των Σέρβων καταφέραμε να μην καταρρεύσουμε αλλα να μείνουμε μεσα στο παιχνίδι και στο τέλοςαπο μια άτυχη στιγμή χάσαμε τη νίκη”, τόνισε αρχικά ο τεχνικός των “μπλε” και συμπλήρωσε:
“Συνολικά θα έλεγα ότι γυρνάμε από τα δυο αυτά παιχνίδια πιο έμπειροι και έτοιμοι να βελτιώσουμε περαιτέρω τις αδυναμίες μας και να περιορίσουμε τα κενά διαστήματα του παιχνιδιού μας. Τέτοιου είδους παιχνίδια μας δείχνουν ξεκάθαρα τη διαφορά στην ταχύτητα του transition, που κατά τη γνώμη μου είναι το βασικό στοιχείο που λείπει από το ελληνικό πρωτάθλημα».