Κάλεσμα προς όλους να αγκαλιάσουν τη μεγάλη γιορτή για τα παιδιά που διοργανώνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» απευθύνουν ο πρόεδρος, Κ. Γιαννόπουλος και ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γ. Πατούλης.
Η γιορτή πραγματοποιείται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων δράσης του Εθελοντικού Οργανισμού στο Εκθεσιακό Κέντρο Helexpo, το τριήμερο από 14 έως 16 Νοεμβρίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στο δημαρχείο Αμαρουσίου, ο Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε στη μεγάλη προσφορά του «Χαμόγελου του Παιδιού» για να διασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες ζωής σε εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά που έχουν ανάγκη φροντίδας και στήριξής, καθώς και στην αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Αμαρουσίου στο έργο του: «Ως δημοτική αρχή έχω δει σε πολλά επίπεδα και πολλές φορές το σπουδαίο έργο που γίνεται μέσα στα “σπίτια της αγάπης” του “Χαμόγελου του Παιδιού”. Την προσπάθεια αυτή την στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή, κάνοντας το αυτονόητο για τα παιδιά. Στηρίζουμε τη λειτουργία του πρώτου ιδιόκτητου σπιτιού του οργανισμού στο Μαρούσι, όπου σήμερα μεγαλώνουν με ασφάλεια και αγάπη 26 παιδιά διαφόρων ηλικιών, παρέχουμε φιλοξενία στο επιχειρησιακό κέντρο με βασικές δράσεις την εθνική γραμμή για τα παιδιά SOS 1056, την ευρωπαϊκή γραμμή για τα εξαφανισμένα παιδιά 116000, το Ambert Alert Hellas και το Κέντρο Νοτιοανατολικής Ευρώπης για εξαφανισμένα και υπό εκμετάλλευση παιδιά. Παράλληλα στηρίζουμε τη λειτουργία ενός από τα εννέα κέντρα στήριξης παιδιού και οικογένειας που λειτουργεί “Το Χαμόγελο του Παιδιού” πανελλαδικά, ενώ υπάρχει συνεργασία με “Το Χαμόγελο του Παιδιού” και όσον αφορά στις μονάδες προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής για παιδιά που στηρίζονται από τον Δήμο και πλαισιώνονται από εθελοντές γιατρούς».
Και ο κ. Πατούλης πρόσθεσε: «Ως δήμαρχος Αμαρουσίου, αλλά και ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ, συμπαραστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στη μεγάλη προσπάθεια σας, είναι αυτό που χρωστάμε στα παιδιά που η ζωή δεν του χαμογέλασε, αλλά βρέθηκε αυτή η “νησίδα αγάπης” για να τους δώσει αυτό που για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να τους δώσουν οι φυσικοί τους γονείς.
Δεν αρκεί κανείς να κρίνει τις ελλείψεις που έχει το κράτος, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας και να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι για τα πιο ευαίσθητα μέλη της κοινωνίας μας που είναι τα παιδιά. Και όταν το κράτος δεν μπορεί υπάρχουν πιο ευαίσθητοι άνθρωποι που ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν τις υποδομές για ένα “σπίτι αγάπης”. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Δήμος μας έχει αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια».
Ο πρόεδρος του Οργανισμού Κώστας Γιαννόπουλος, αναφερόμενος στο όραμα του μικρού Ανδρέα, ανέπτυξε το έργο της 20χρονης δράσης του “Χαμόγελου του Παιδιού”, μέσα από ένα πανελλαδικό και ευέλικτο δίκτυο παροχής δωρεάν υπηρεσιών σε παιδιά, όπου 896.990 παιδιά και οι οικογένειες τους με την υποστήριξη περισσότερων 10.000 χορηγών και υποστηρικτών και περισσότερων από 6.500 εθελοντών είχαν τη στήριξη που είχαν ανάγκη.
Ο κ. Γιαννόπουλος απηύθυνε πρόσκληση σε όλα τα παιδιά και τους γονείς να πλαισιώσουν τη μεγάλη γιορτή για τα 20 χρόνια δράσης, γνωρίζοντας από κοντά το Χαμόγελο του Παιδιού.
Το τριήμερο από 14 έως 16 Νοεμβρίου 2014 από τις 10:00 το πρωί έως τις 10:00 το βράδυ μία σειρά από δρώμενα θα πλημμυρίσουν το Εκθεσιακό Κέντρο Helexpo Μαρούσι (Λ. Κηφισίας 39).
– Παιδότοπος, κλόουν, μάγοι, face painting, Zumba για μικρούς και μεγάλους, κουκλοθέατρο, μαγειρική για παιδιά, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες με αγαπημένους καλλιτέχνες και πολλές εκπλήξεις.
– Μαζί και ο Ιπποκράτης για δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις και ο « Οδυσσέας» για να ταξιδέψουμε με ασφάλεια στο μαγικό κόσμο της τεχνολογίας.
– Παρουσίαση επίσης όλων των δράσεων του οργανισμού και ομιλίες για τα θέματα που αφορούν στα παιδιά μας. Αναλυτικό πρόγραμμα στο www.hamogelo.gr, πληροφορίες: 210 3306140.