- Προσθήκη κιγκλιδωμάτων καθ’ ύψος. Για την πιο αποτελεσματική διαφύλαξη κτηρίου του Νηπιαγωγείου καθώς και όλου του σχολικού συγκροτήματος προτείνεται η προσθήκη κιγκλιδωμάτων καθ’ ύψος. Έχει παρατηρηθεί ότι συχνά εξωσχολικά στοιχεία παραβιάζουν το προαύλιο (ειδικά τις απογευματινές ώρες) και επιδίδονται σε καταστροφικές συμπεριφορές όπως (βανδαλισμοί, χρήση ναρκωτικών κτλ). Πιστεύουμε ότι οι ενέργειες 3 και 4 μπορούν να πραγματοποιηθούν παράλληλα.
- Φωτισμός. Ο φωτισμός του προαυλίου χώρου είναι ανεπαρκής με αποτέλεσμα να ενθαρρύνει την παραβίαση.
- Διαμόρφωση των χώρων του Νηπιαγωγείου εσωτερικά και εξωτερικά: Έχει γνωστοποιηθεί επανειλημμένως στον Δήμο Αμαρουσίου η επείγουσα ανάγκη ριζικής ανακαίνισης του χώρου υγιεινής (δεδομένου ότι οι τουαλέτες είναι 30 χρονών), με πρόβλεψη κατασκευής ντουζιέρας και χρήση ζεστού νερού που εξυπηρετούν τη λειτουργία του ολοήμερου σχολείου. Επίσης ζητούμε την κατασκευή ενός ξεχωριστού γραφείου προσωπικού, εφόσον το υπάρχον γραφείο μέχρι στιγμής λειτουργεί ως χώρος διπλής χρήσεως δηλαδή κουζίνα και γραφείο.
- Φύλαξη. Ζητείται κατά τις απογευματινές ή και βραδινές ώρες φύλαξη του Νηπιαγωγείου, για την πιο αποτελεσματική διαφύλαξη του χώρου.
- Προσβασιμότητα στο Νηπιαγωγείο καθώς και σε όλο το σχολικό συγκρότημα από τις οδούς Πλαστήρα, Σουρή, Αριστοτέλους και Λεωφόρου Κηφισιάς. Η κυκλοφορία των μαθητών στις προαναφερόμενες οδούς είναι ιδιαίτερα παρακινδυνευμένη, συγκεκριμένα ο «πεζόδρομος» Πλαστήρα λειτουργεί ως δρόμος διπλής κατεύθυνσης και μονίμως αυτοκίνητα σταθμεύουν και από τις δύο πλευρές, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή όλων των πεζών και ειδικότερα των νηπίων και μαθητών που αναγκάζονται να κυκλοφορούν στη μέση του πεζόδρομου.
Επίσης στην οδό Σουρή παρατηρήθηκε πολύ αυξημένη κίνηση οχημάτων από τότε που αντιδρομήθηκε (έγινε είσοδος Αμαρουσίου από Δεκέμβριο 2007) χωρίς την παραμικρή πρόβλεψη για την ασφάλεια των πεζών. Τα δύο πεζοδρόμια είναι εντελώς ανεπαρκή έως και ανύπαρκτα σε ορισμένα σημεία αναγκάζοντας τους πεζούς και ειδικότερα γονείς με μικρά παιδιά και μωρά σε καρότσια να κυκλοφορούν στη μέση του δρόμου.
Η οδός Αριστοτέλους επίσης παρουσιάζει την ίδια ανεπάρκεια εφόσον το πεζοδρόμιο από την πλευρά του σχολείου (ειδικά στη γωνία με τη Λεωφόρο Κηφισιάς) συχνά καταλαμβάνεται από σταθμευμένα αυτοκίνητα, όπου έχουν σπάσει τα υφιστάμενα κολωνάκια.
Τελευταία από την πλευρά της Λεωφόρου Κηφισιάς χρειάζεται απαραιτήτως να τοποθετηθούν κάγκελα κατά μήκος της λεωφόρου απ’ έξω από το σχολικό συγκρότημα (Γυμνάσιο – Λύκειο και Νηπιαγωγείο) προκειμένου να διαφυλαχθούν η σωματική ακεραιότητα και οι ζωές των μαθητών και νηπίων που απειλούνται από κακή οδική συμπεριφορά (δηλαδή υπερβολική ταχύτητα οδηγών) με αποτέλεσμα να χάνουν τον έλεγχο του οχήματος και να καταλαμβάνουν το πεζοδρόμιο είτε από ατύχημα είτε εκουσίως.
Εκ μέρους του Συλλόγου
Α. Κουρουξίδη – Χρυσαφίδη
Πρόεδρος
Δ. Θεοδοσίου – Βοσίνη
Γραμματέας