«Οδοιπορικό Αγάπης» αποκάλεσε το έργο του Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής ο δήμαρχος και πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, κατά τη βράβευσή του από την Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών «Παναθηναϊκή» στο πλαίσιο της εκδήλωσης: «Η ανθρωπιά δεν έχει γένος», που πραγματοποιήθηκε στην Παλιά Βουλή.
Η Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών «Παναθηναϊκή», που ιδρύθηκε το 1983, σήμερα αριθμοί πάνω από 7.000 γυναίκες μέλη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Αναγνωρίζοντας το σπουδαίο έργο προσφοράς και ιατρικής διακονίας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, που ιδρύθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η πρόεδρος της «Παναθηναϊκής» Μαρία Γιαννίρη βράβευσε τον Γ. Πατούλη για τα δύο χρόνια προσφοράς και αλληλεγγύης στους ανασφάλιστους και άπορους συνανθρώπους μας. Την ειδική τιμητική διάκριση απένειμε στον Γ. Πατούλη η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή.
«Στεκόμαστε δίπλα σε εκείνους που βρέθηκαν εν μια νυκτί στο δρόμο, που έχασαν την Υγεία τους και δεν έχουν πρόσβαση σε καμιά δομή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Με τους 300 εθελοντές γιατρούς μας και όλους τους συνεργαζόμενους φορείς, προσπαθούμε καθημερινά, με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου Β’, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε συνεργασία με την ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και τον διευθυντή της Κωστή Δήμτσα, να είμαστε δίπλα σε εκείνους που μας χρειάζονται για να ανακουφίσουμε τον ανθρώπινο πόνο, να δώσουμε λύση, να θεραπεύσουμε τον κάθε ασθενή που περνά το κατώφλι του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής. Μέσα σε 2 χρόνια η προσπάθειά μας γιγαντώθηκε και έγινε θεσμός στις καρδιές όλων.
Ευχαριστούμε όσους είναι δίπλα μας και αγωνίζονται μαζί μας “τον καλόν αγώνα”. Θα συνεχίσουμε με λήθη στα εμπόδια του παρελθόντος και πίστη στις αξίες του μέλλοντος», τόνισε ο Γ. Πατούλης.
Παράλληλα, ο δήμαρχος ευχαρίστησε τις εθελόντριες τις «Παναθηναϊκής» Ρέα Μπίκου, Νίνα Γιαννικάκου και Μαίρη Συναρέλλη, για τη συνεχιζόμενη διετή παρουσία τους στον εθελοντισμό της γραμματειακής στήριξης του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.
Στην εκδήλωση βραβεύτηκε η Μαρί Κυριακού, για την τηλεοπτική εκπομπή της «Με Αγάπη», καθώς και ο ιδρυτής της «Κιβωτού», π. Αντώνιος Παπανικολάου.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κώστας Γκιουλέκας, καθώς και η επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Γιώτα Αντωνοπούλου. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Έννυ Μαγιάση.