Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και των αρμόδιων υπηρεσιών στην αντιμετώπιση καθίζησης στο οδόστρωμα, σε σημείο όπου περνάει αγωγός ομβρίων, κοντά στο αμαξοστάσιο τρόλεϊ της οδού Αχαΐας, στην περιοχή Απομάχων.
Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, παρατηρήθηκε πως στην οδό Καϊτατζόγλου, έξω από την πύλη εξόδου του αμαξοστασίου του ΟΣΥ, είχε δημιουργηθεί κρατήρας και το υπέδαφος υποχωρούσε. Από το συγκεκριμένο σημείο υπάρχει καθημερινή διέλευση τρόλεϊ και, κατ’ επέκταση, υπήρχε σοβαρός κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος.
Αμέσως μόλις ενημερώθηκε η υπηρεσία, μηχανικός του Δήμου, παρουσία της αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Ευτυχίας Παπαλουκά, διενέργησαν αυτοψία στο σημείο και, αμέσως μετά, οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου έσπευσαν να αποκαταστήσουν το πρόβλημα στο οδόστρωμα.