Mετά την προ ημερών εμπειρία του Παπάγου, και ο Χολαργός θα φιλοξενήσει μια γευστική περιήγηση, την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, έπειτα από πρωτοβουλία της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας (ΑΜΚΕ) incommon σε συνεργασία με τον Δήμο και τοπικές επιχειρήσεις.
Με κεντρικό μήνυμα «Μην πετάς, διάλεξε μεΝού να φας», στόχος είναι -στο πλαίσιο του έργου «σΤροφή στη γειτονιά»- να ενημερωθούν οι πολίτες με έναν ευχάριστο τρόπο γύρω από την απώλεια – σπατάλη τροφίμων.
Το πρότζεκτ, εκτός από γευστική απόλαυση, υπόσχεται να προσφέρει ωφέλιμη… τροφή για σκέψη γύρω από το ζήτημα, μέσα από πρακτικές ιδέες από τον χώρο της εστίασης για τον περιορισμό του food waste.
Oι επαγγελματίες κουζίνας αναμένεται να δώσουν νέα γευστική και θρεπτική αξία σε υλικά που δεν αξιοποιήθηκαν ή/και περίσσεψαν στέλνοντας ένα μήνυμα για τη σημασία μείωσης των απορριμμάτων τροφής και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.
Παράλληλα, προβλέπεται να ενημερώνουν για τον τρόπο παρασκευής, δίνοντας ιδέες και πρακτικές οδηγίες ώστε να μπορεί κάποιος/α να εφαρμόσει όσα δοκιμάσει και στη δική του/της κουζίνα.
Μάλιστα, σύμφωνα με τους διοργανωτές, η εμπειρία θα αποκτήσει επιπλέον κυκλικό χαρακτήρα καθώς οι συμμετέχοντες/ουσες καλούνται να φέρουν τα τάπερ τους για να μειωθούν τα πλαστικά μιας χρήσης.
«Η ουσία του γαστρονομικού περιπάτου για την απώλεια και τη σπατάλη τροφής είναι να καταλάβουμε τη σημασία της επαναξιοποίησης των πόρων που στην εποχή μας καταναλώνονται και εξαντλούνται αλόγιστα σε βάρος του πλανήτη Γη και της ανθρωπότητας», τόνισε η «incommon», συμπληρώνοντας: «Τα υπολείμματα τροφής αποτελούν ένα μεγάλο μέρος του κάδου των σκουπιδιών μας, που υπολογίζεται για την Ελλάδα γύρω στο 40% του συνόλου των Αστικών Στερεών Αποβλήτων».
Μάλιστα, με βάση στοιχεία της οργάνωσης καθένας/μια από εµάς πετάει 87 κιλά τροφικών απορριµµάτων στη χωµατερή το χρόνο που ευθύνονται για εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, επιβλαβή για το περιβάλλον και την υγεία μας». «Στη φύση λειτουργεί αυτόματα το μοντέλο της σοφής διαχείρισης, όπου τίποτα δεν πετιέται και δεν πάει χαμένο. Εμείς πρέπει απλώς να το βάλουμε στην καθημερινότητά μας ξεκινώντας από τις κουζίνες μας!», κατέληξε σχετικό μήνυμα.
Πληροφορίες
Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 17.30-20.30
Προσφέρεται: χάρτης, οδηγίες, ένα κιτ περιήγησης και βιοδιασπώμενα πιάτα και μαχαιροπίρουνα
Δήλωση ενδιαφέροντος μέσω φόρμας εδώ ή στα info@incommon.gr, 210 0103436
Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Το σημείο συνάντησης θα ανακοινωθεί στα συμμετέχοντα άτομα στα στοιχεία επικοινωνίας τους.
Ειδήσεις από Παπάγου και Χολαργό στο amarysia.gr
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook