Συνεχίζεται η αποκομιδή κλαδιών και οι εργασίες για φροντίδα αστικού και περιαστικού πρασίνου από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, όπως τονίζει η δημοτική Αρχή, κάνοντας έναν απολογισμό των παρεμβάσεων μετά την κακοκαιρία «Μήδεια».
Οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Αειφορίας με την υποστήριξη και αυτής της Καθαριότητας – Ανακύκλωσης, σημειώνει η διοίκηση, εργάζονται σε εντατικούς ρυθμούς και σε αλλεπάλληλες βάρδιες ήδη από την 16η Φεβρουαρίου προκειμένου να απομακρύνουν δέντρα και κλαδιά που εγκυμονούν κινδύνους και να συλλέξουν σε δεύτερο χρόνο τα υπολείμματα κλαδεμάτων.
Προτεραιότητα από τις υπηρεσίες του Δήμου, που έχουν ενισχυθεί από συμβαλλόμενα ιδιωτικά συνεργεία και ένα της Περιφέρειας Αττικής, δόθηκε, όπως υπογραμμίζεται, στις περιπτώσεις που εγκυμονούσαν κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών, με συνεχείς παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους (πεζοδρόμια, πάρκα, αλσύλλια κτλ).
Μεγάλη απώλεια φυτικού κεφαλαίου
Όλο αυτό το διάστημα, σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, συλλέγονται συνεχώς και υπολείμματα πρασίνου που προέρχονται από εργασίες που εκτελούν πολίτες σε πρασιές και κήπους τους. «Ο όγκος είναι πρωτοφανής και οι προσπάθειες για την πλήρη αποκατάσταση της πόλης συνεχίζονται», επισημαίνει η διοίκηση, προσθέτοντας:
«Το σύνολο των εργασιών και η διαχείριση συλλεγόμενων υπολειμμάτων πρασίνου εκτελείται βάσει οδηγιών και σύμφωνης γνώμης του Δασονομείου Αγίας Παρασκευής, ενώ οι συλλεγείσες ποσότητες μεταφορτώνονται στο Σταθμό Μεταφόρτωσης του Δήμου Παπάγου-Χολαργού και στη συνέχεια οδηγούνται προς κομποστοποίηση στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ) του ΕΔΣΝΑ (Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής).
Είναι χαρακτηριστικό, με βάση την ίδια ενημέρωση, ότι από τις 16/2 ως και τις 28/2 οδηγήθηκαν προς κομποστοποίηση 201.860kg πράσινων υπολειμμάτων με 19 δρομολόγια του τράκτορα που διαθέτει ο Δήμος. «Στο μικρό δηλαδή αυτό διάστημα, συλλέχθηκε και μεταφέρθηκε ποσότητα λίγο μεγαλύτερη του 10% περίπου της ποσότητας πράσινων υπολειμμάτων που αποθέτουμε ετησίως στο ΕΜΑΚ (Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης), κι ενώ η συλλογή συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
Δείτε επίσης: Πρωτοβουλία δημιουργίας εθελοντικής ομάδας από τη διοίκηση του Δήμου