Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η γιορτή της Ρακής που διοργάνωσε ο Σύλλογος Κρητών Ν. Πεντέλης & Φίλων της Πεντέλης «ΑΡΕΤΟΥΣΑ» το Σάββατο 5 Νοεμβρίου.
«Η γιορτή έλαβε χώρα στο Εξοχικό Κέντρο ‘’Άγγελος’΄ όπου μεταξύ άλλων οι παρευρισκόμενοι δοκίμασαν κρητικά εδέσματα και δη γαμοπίλαφο παραδοσιακά παρασκευασμένο σε καζάνι με κρέας άφθονη ρακή υπό τους ήχους κρητικής λύρας και λαούτου με τη χορευτική ομάδα του Συλλόγου να πλαισιώνει τη Γιορτή εναλλάσσοντας κι εμπλουτίζοντας το μουσικό πρόγραμμα η γραμματέας του Συλλόγου Αναστασία Κοτσιρέα με την εθελοντική συμμετοχή της στο τραγούδι» ενημερώνει ο Σύλλογος που ευχαριστεί θερμά τόσο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου που οργάνωσε τη γιορτή όσο και το πλήθος του κόσμου «που ξεπέρασε τις προσδοκίες μας» όπως αναφέρεται σχετικά.
Οι παριστάμενοι
Τη γιορτή Ρακής τίμησαν με την παρουσία τους οι αντιπεριφερειάρχες Λουκία Κεφαλογιάννη και Γιάννης Κεχρής, ο τέως δήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμου Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης, ο τέως δήμαρχος Μελισσίων Ιωάννης Μητρόπουλος και εκ μέρους της δημοτικής Αρχής Πεντέλης η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Γεωργία Μητροπούλου που εκφώνησε σύντομο χαιρετισμό, η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών – Χωροταξίας – Πολεοδομίας – Περιβάλλοντος Άντα Μπούσουλα, η αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας Ελένη Πολίτη και η εντεταλμένη για τη Δημοτική Ενότητα Ν. Πεντέλης Φωτεινή Μαρκαντώνη.
Επίσης, παρευρέθηκαν οι: Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, (επικεφαλής δημοτικής ομάδας της «Δημοτικής Συμμαχίας»), Λευτέρης Κοντουλάκος (επικεφαλής συνδυασμού «Μπροστά Μαζί»), Άγγελος Παλαιοδήμος (επικεφαλής συνδυασμού «Πεντέλη 2020»), Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης (επικεφαλής δημοτικής κίνησης «Πεντέλη Πόλη Πρότυπο» μαζί με την ομάδα του) και Άγγελος Δημοσθένους ως εκπρόσωπος της Κίνησης Δημοτών «Πεντέλη Επανεκκίνηση».
Το «παρών» στη γιορτή Ρακής έδωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Τόλιος, Ηλίας Βιλιώτης, Παναγιώτης Μούστρης (και με την ιδιότητα του προέδρου του Συλλόγου Πελλοπονησίων), Σπύρος Φρεμεντίτης Παναγιώτης Κρανιώτης, Ελένη Γκρέτσα (και με την ιδιότητα του μέλους της Επιτροπής Ισότητας), Θέκλα Μαντέλη, Γιώργος Τζεβελέκας, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος ΄Αρτεμις Αργύρη και οι τοπικοί σύμβουλοι Μανώλης Μιχελακάκης, Νικόλαος Οικονομίδης, Σεβαστός Βορέας και Γιάννης Μπουλούκος.
Από το Δήμο Αμαρουσίου παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Στέφανος Τσιπουράκης, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι πολιτευτές Μιλένα Αποστολάκη και Παναγιώτης Γκανιάτσος εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και ο δημοσιογράφος Ανδρέας Παπαδόπουλος.
Επίσης, το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι Κρητικών Σωματείων, όπως ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μανώλης Πατεράκης, η Ντόρα Παπαδάκη, ο Γιώργος Πετράκης, ο Θ. Σεβντάς καθώς και εκπρόσωπος της Ένωσης Κρητών Βριλήσσιων.
Τέλος, παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Παναγιώτης Γκατζόλης , η πρόεδρος του Συλλόγου Κυκλαδιτών Πεντέλης Άννα Τσέβα και η υπεύθυνη οικογενειακής πολιτικής ΔΗΜ.ΤΟ Πεντέλης Μαρία Τουγουντζόγλου.