Κατά τον κ. Φειδοπιάστη αυτή κρίνεται επιβεβλημένη κυρίως λόγω του απαρχαιωμένου και επικίνδυνου πλέον συστήματος ηλεκτροφωτισμού της πλατείας. Από την άλλη πλευρά, θα χρειαζόταν σίγουρα ανακατασκευή τής παιδικής χαράς που υπάρχει στην πλατεία, μιας και αυτή δεν ακολουθεί τις νέες προδιαγραφές ασφάλειας της Ε.Ε.
Αν συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι η πλατεία δεν κρίνεται φιλική προς το περιβάλλον, έχουμε έναν ικανό αριθμό επιχειρημάτων υπέρ μιας συνολικής ανάπλασης, κατά τον κ. Φειδοπιάστη. Με το πλεονέκτημα ότι η πλατεία της Νέας Πεντέλης είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της Νομαρχίας Αθηνών, ο Δήμος μπόρεσε να διεκδικήσει από την πρώτη χρηματοδότηση, αφού το κόστος του έργου μπορεί να φτάσει και τα 5 με 6 εκατ. ευρώ.
Έτσι στόχος της διοίκησης για φέτος είναι να ολοκληρώσει τη δημόσια διαβούλευση επί της αρχιτεκτονικής πρότασης που έχει καταθέσει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο,το οποίο έκανε και την πρώτη μελέτη καταγραφής αναγκών, ώστε μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου ή Οκτωβρίου, το αργότερο, να έχει καταθέσει προς έγκριση την τελική πρόταση. Ζητούμενο να υπάρχει μέχρι τις βουλευτικές εκλογές η έγκριση της Νομαρχίας, η οποία θα δεσμεύει την Περιφέρεια που θα προκύψει από τον «Καλλικράτη».
Πέραν τούτων, η διοίκηση του Δήμου προωθεί μικροπαρεμβάσεις σε συγκεκριμένες περιοχές -στην πλειοψηφία τους χρηματοδοτούμενες- και σειρά ασφαλτοστρώσεων που, όπως λέει ο κ. Φειδοπιάστης, «σκοντάφτουν» διαρκώς στα έργα για το φυσικό αέριο. Παράλληλα συνεχίζεται η «μάχη» εναντίον των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες συχνά τοποθετούνται «καμουφλαρισμένες» στις ταράτσες σπιτιών.
Τέλος, η διοίκηση του Δήμου προωθεί με θέρμη την κάλυψη ενός περίπου 40% του Δήμου με δωρεάν ασύρματο internet, όπως και την ψηφιοποίηση του αρχείου του Δήμου -που φτάνει πίσω στο 1948, οπότε ιδρύθηκε η Κοινότητα- με χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ.
Κατερίνα Καρύγιαννη