Ο ρόλος της νέας υπηρεσίας ωστόσο στην πορεία επαναπροσδιορίστηκε και σήμερα πλέον παρέχει οποιουδήποτε είδους εξειδικευμένη πληροφόρηση τόσο σε ειδικές κοινωνικές ομάδες, όσο και στον γενικό πληθυσμό.
Από ένα σύντομο απολογισμό που έγινε, προκύπτει ότι ο αριθμός των εξυπηρετούμενων από το γραφείο μέσα σε έναν χρόνο ανήλθε στα πενήντα άτομα. Οι επισκέψεις των ενδιαφερομένων, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Γραφείο Ενημέρωσης, αφορούσαν:
1) Προγράμματα κατάρτισης-επιμόρφωσης: 19 περιστατικά (38%). 2) Ειδικές υπηρεσίες σε μετανάστες: 9 περιστατικά (18%). 3) Υποστήριξη ΑΜΕΑ: 7 περιστατικά (14%). 4) Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας: 6 περιστατικά (12%). 5) Υποστήριξη εν διαστάσει γυναικών: 2 περιστατικά (4%). 6) Πολύτεκνοι: 2 περιστατικά (4%). 7) Μαθησιακές δυσκολίες: 1 περιστατικό (2%). 8) Ψυχολογική υποστήριξη 1 περιστατικό (2%). 9) Κινητική αποκατάσταση: 1 περιστατικό (2%). 10) Παιδική παραβατικότητα: 1 περιστατικό (2%) και 11) Άστεγοι: 1 περιστατικό (2%).
Παράλληλα πρέπει να σημειωθεί ότι πολλοί επισκέπτες με αφορμή το βασικό τους αίτημα, εξυπηρετήθηκαν σε ποικίλους τομείς ενδιαφερόντων τους. Συμπληρωματικά προς τις κοινωνικές παροχές, το «Γραφείο Ενημέρωσης και Εξυπηρέτησης Ειδικών Κοινωνικών Ομάδων» διεκπεραίωσε για λογαριασμό του Δήμου Μελισσίων: α)Την πρωτοβουλία της ΔΕΑΔΜ για το πρόγραμμα ευρωμεσογειακής συνεργασίας MED-PACT με κέρδος για τον Δήμο Μελισσίων περί τις 100.000 ευρώ, β)Την πρωτοβουλία της ΔΕΑΔΜ για σύσταση επίσημου εξεταστικού κέντρου πιστοποίησης της γνώσης Η/Υ, γ) Την πρωτοβουλία της ΔΕΑΔΜ για την έναρξη του προγράμματος κατάρτισης ενηλίκων, υπό την αιγίδα του ΙΔΕΚΕ (Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων) και της ΓΓΕΕ (Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης Ενηλίκων), δ) Τη συμμετοχή του Δήμου Μελισσίων στο ευρωπαϊκό δίκτυο Q-CITIES για την πρότυπη συνεργασία αριθμού ευρωπαϊκών πόλεων με σκοπό την ποιοτική βελτίωση της δημοτικής διοίκησης και των δημοτικών υπηρεσιών, ε) Την διαχείριση των εργασιών για συμμετοχή του Δήμου Μελισσίων σε προγράμματα αδελφοποίησης πόλεων και στ) Τη σύσταση και διαχείριση της νέας εφαρμογής «Αγορά Εργασίας», που λειτουργεί μέσω του δημοτικού site: www.melissia.gr, για τη διασύνδεση της τοπικής προσφοράς και ζήτησης εργασίας.
Αναφορικά τώρα με τους στόχους που έχουν τεθεί για το μέλλον, αυτοί είναι: 1) Να γίνει η ύπαρξη του Γραφείου ευρέως γνωστή στους δημότες, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των ωφελούμενων, 2) Να γίνει σαφές ότι δεν εξυπηρετούνται μόνο ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, αλλά παρέχεται οποιαδήποτε εξειδικευμένη πληροφόρηση, 3) Να συνεχιστεί η ενημέρωση των υπαρχόντων ενδιαφερομένων για εκκρεμή ζητήματά τους και για συναφείς εξελίξεις στον τομέα των ενδιαφερόντων τους και 4) Να συνεχιστεί η ενημέρωση και επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού του γραφείου, έτσι ώστε να προσφέρει διαρκώς πληρέστερη και ποιοτικότερη πληροφόρηση.
Ο εμπνευστής της ίδρυσης του νέου κοινωνικού θεσμού κ. Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στην «Α» για τον ένα χρόνο λειτουργίας του Γραφείου δήλωσε τα εξής: «Ξεκινήσαμε πριν από ένα έτος έναν σημαντικό θεσμό, που έτυχε της αποδοχής των συνδημοτών μας και ο οποίος ανταποκρίθηκε στα ποικίλα αιτήματά τους. Το Γραφείο με το εξειδικευμένο του προσωπικό αποτελεί έναν ακόμα χρήσιμο βραχίονα για άσκηση κοινωνικής πολιτικής στον Δήμο Μελισσίων. Από τη νέα θέση που μας έθεσαν οι Μελισσιώτες μετά τις εκλογές, δεσμευόμαστε ότι θα βοηθήσουμε τον νέο αυτό θεσμό με περαιτέρω προτάσεις και παρατηρήσεις. Ελπίζουμε και η νέα διοίκηση να χρησιμοποιήσει τον σημαντικό αυτό θεσμό προς όφελος όλων των συμπολιτών μας».