Στο μαζικό συλλαλητήριο για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα την Κυριακή 5 Μαρτίου (και το οποίο δυστυχώς αμαυρώθηκε από επεισόδια) συμμετείχε ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων του Δήμου Πεντέλης Κωνσταντίνος Χριστόπουλος συνοδευόμενος από τον ταμία της Ένωσης Ηλία Αλεξόπουλο.
Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, ο Κ. Χριστόπουλος ανέφερε τα εξής:
«Ανείπωτη τραγωδία. Εγκληματική αμέλεια.
Όπως σωστά έγραφαν τα πανό στην συγκέντρωση της Κυριακής στο Σύνταγμα: ‘’Δεν ήταν ατύχημα, ήταν έγκλημα’’. Και μάλιστα προαναγγελθέν.
Σε αυτό το τρένο, ήμασταν όλοι επιβάτες, και κυρίως τα παιδιά μας.
Δεν υπάρχουν ‘’κατάρες’’, ούτε ‘’η κακιά η ώρα’’, ούτε μόνο ένα ‘’ανθρώπινο λάθος’’, ούτε μισές συγγνώμες και ανύπαρκτες παραιτήσεις.
Η ζωή των παιδιών μας είναι πάνω απ’ όλα. Η ασφάλεια και η ανθρώπινη ζωή δεν είναι κόστος.
Δημόσια δαπάνη πρέπει να είναι η Υγεία και η Παιδεία. Όχι οι κηδείες των παιδιών μας.
Η εκπαίδευση, η περίθαλψη, ο πολιτισμός, οι ασφαλείς μετακινήσεις, το περιβάλλον, ο αέρας και το νερό είναι Δημόσια Αγαθά. Δεν είναι εμπόρευμα. Δεν κοστίζουν, αξίζουν.
Ειδικά όταν πρόκειται για τα παιδιά. Είναι η μόνη μας ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
ΥΓ. Όσα δεν διώξαμε στο εξωτερικό, μπήκαν στο τρένο να πάνε να σπουδάσουν. Όσα επέζησαν, πήγαν να διαμαρτυρηθούν γι’ αυτά που πέθαναν. Αυτά τα δείραμε…!»
Ειδήσεις από Πεντέλη – Νέα Πεντέλη – Μελίσσια στο amarysia.gr